YEREL HABERLER - 05 Mayıs 2017 Cuma 11:19

GRÜ Rektörü Coşkun, rektörlükte birinci yılını değerlendirdi

A
A
A
GRÜ Rektörü Coşkun, rektörlükte birinci yılını değerlendirdi

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof.

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, rektörlüğe atanmasının birinci yılını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.


GRÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında rektörlüğünün birinci yılını değerlendiren Prof. Dr. Coşkun, bir yıllık süre içerisinde çalışmalarında ‘Webometrics’ tarafından dünya üniversiteleri sıralamasında 91. sırada bulunan GRÜ’nün 30. sıraya yükseldiğini söyledi.


Üniversitenin bünyesinde şuan da 13 fakülte, 6 Yüksekokul 12 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 13 Rektörlüğe bağlı birimler, 18 Araştırma merkezi ve 11 idari birimler olduğunu belirtti.


Rektör Coşkun, “Üniversitemizde 2 Mayıs 2017 tarihi itibariyle 863 akademik, 413 idari olmak üzere toplam bin 276 personel görev yapıyor. 2006 yılında 6 bin 759 olan öğrenci sayımız bugün itibariyle 30 bin 887 oldu. Uluslararası öğrenci sayımız ise 2014 yılında 477 iken bu sayı 2016 yılında bin 97’ye yükseldi ve 35 ülkeden öğrenci üniversitemize geldi” dedi.



Teknik Bilimler MYO’ya ‘Hafif silahlı sistemler programı’ YÖK’e teklif ettiklerini kaydeden Coşkun, “Üniversitemizde doktora programındaki ilk mezunlarımızı verdik. Çift anadal ve yandal öğretimine başladık. Çanakçı, Güce, Yağlıdere ve Çamoluk ilçelerinde bölümler açmaya hazırlanıyoruz. Yabancı Diller Yüksek Okulu Güre yerleşkesine taşındı ve yıllık 264 bin lira tasarruf edildi. Hastane gelirlerinin artış göstermesi, döner sermaye payının artması neticesinde toplam bütçemizin geçmiş yıllara oranla 3 katı civarında artış göstereceğini beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.



Güre yerleşkesinde bulunan merkezi araştırma laboratuvarının geliştirildiğini vurgulayan Coşkun, “Laboratuvara 6 adet yeni cihaz alınarak altyapısı güçlendirildi. Tüm akademik ve bilim insanlarının kullanımına sunuldu. İktisadi ve idari bilimler fakültesi giriş katındaki çalışma salonu 7 gün 25 saat öğrencilerin hizmetine açıldı. Merkez kütüphanenin saati ise saat 23:00’a kadar açık kalacak şekilde değiştirildi. Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine asaleten dekanlar atandı. Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tirebolu İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine vekaleten dekan atamaları yapıldı” şeklinde konuştu.



Tirebolu İletişim Fakültesinde kurulacak Radyo ve Televizyon için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Coşkun, “İleri dönemde kurulacak olan radyo için frekans alma çalışmaları sürüyor, sonrasında kurulacak olan televizyon ile ilk önce karasal yayın yapılacak sonra ise uyduya çıkılacak. Bunlar başladığında TRT ile görüşmemizde tüm arşivini açma sözünü de aldık”



GRÜ Basketbol takımının Süper Lige yükseldiğini vurgulayan Coşkun, “ Ünilig müsabakalarında basketbolda kız takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Üniversiteler arası voleybol müsabakalarında erkeler birinci liginde takımımız ikinci oldu. Salon futbolunda mücadele eden kız takımızda Süper Lig’e yükseldi” dedi.



Üniversitenin Şehir bütünleşmesi için FİSKOBİRLİK arazisinin alınması için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli öncülüğünde görüşmelerin başladığını kaydeden Coşkun;


Rektör Coşkun konuşmasında, 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığına tahsis edilen 100 bin metrekarelik taşınmazın 20 bin 360 metrekarelik kısmının Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Sağlık Bilimler Fakültesi binası ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul binası yapılmak üzere tahsisi için yazışmaların başladığını söyledi.


Rektör Coşkun, slayt gösterimi içinde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.