POLİTİKA - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 17:08

Nurettin Canikli yeni kabinede Milli Savunma Bakanı oldu

A
A
A
Nurettin Canikli yeni kabinede Milli Savunma Bakanı oldu

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu’nda eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanlığına getirildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu’nda eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanlığına getirildi.


Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Açıklanan yeni bakanlar kurulunda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin görevi değişerek Milli Savunma Bakanlığına getirildi.



Nurettin Canikli Kimdir?


Nurettin Canikli 15 Mayıs 1960’ta Giresun Alucra’da doğdu. Yeminli Mali Müşavir olan Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde “Para-Banka-Finansman” alanlarında tamamladı. Maliye Bakanlığında Başmüfettiş, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdar Vekili görevlerini yürüttü. Kurucu üyesi olduğu AK Parti’den 22, 23 ve 24. Dönemde Giresun Milletvekilli seçildi. 23 ve 24. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı. Halen AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapana Canikli, yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev alacak. Başbakan Yardımcılığından Milli Savunma Bakanlığına getirilen Canikli’nin protokoldeki plakası 0005 iken 0029 oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demans hastalarına sanatla farkındalık çağrısı Manisa’da sahnelenen "Demans Pratiği" adlı tiyatro oyunu, demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sererken, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sanat aracılığıyla toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Yunusemre Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde sahnelenen "Demans Pratiği - Navigate Projesi" adlı tiyatro oyunu, vatandaşlarla buluştu. Demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi ve Manisa Tabip Odası’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik, "Bakımverenler için tiyatro oyunu ile eğitim" sloganıyla sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Doç. Dr. Armağan Uysal üstlenirken, oyuncu kadrosunda Armağan Uysal, Güzin Sönmez ve Fatma Kılıçsoy yer aldı. Tiyatro oyunu, bakım veren bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel ve duygusal zorlukları sanatın diliyle izleyiciye aktarırken, demans hastalarının yaşadığı sosyal süreçlere de dikkat çekti. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Derya Hüner, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği program, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Kars Kars’ta Sazangiller avcılığına 3 aylık yasak Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla sazangiller avcılığına yönelik yasak döneminin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, 15 Mayıs 2026 ile 15 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelindeki tüm iç sularda sazangillerin avlanmasının yasak olduğu bildirildi. 11 Ağustos 2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" ile "6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" hükümleri doğrultusunda uygulanacak yasak kapsamında; sazangillerin avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasak kapsamına alındı. Yetkililer, üreme döneminde balık popülasyonunun korunmasının doğal yaşamın devamlılığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların kurallara hassasiyetle uyması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, yasağa aykırı hareket eden kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Kars’taki göl, gölet, baraj ve akarsularda uygulanacak yasakla birlikte, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması ve ekolojik dengenin korunmasının hedeflendiği kaydedildi.