YEREL HABERLER - 23 Temmuz 2017 Pazar 13:00

Giresun Gazeteciler Derneğinden "Basın Dayanışma Günü" açıklaması

A
A
A
Giresun Gazeteciler Derneğinden "Basın Dayanışma Günü" açıklaması

Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram, 24 Temmuz "Basın Dayanışma Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram, 24 Temmuz "Basın Dayanışma Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.


Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların demokratik hukuk sistemi içinde çözüleceğine dikkat çeken Bayram; “Özgür ve tarafsız basının demokrasimiz için taşıdığı büyük önem, geçtiğimiz yıl 15 Temmuzda yaşadığımız darbe girişiminde açıkça ortaya çıktı. Darbe girişimine tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşları, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savundu ve darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek bu hain çabanın engellenmesinde başrol oynadı. Demokrasi adına verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan medya mutlaka desteklenmeli ve sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda yayıncılık yapılması sağlanmalıdır. Beklentimiz, yasama, yürütme ve yargı ile birlikte dördüncü kuvvet olan medyanın özgürlükle ilgili sorunlarının zaman geçirilmeden çözümlenmesi, bunu sağlayacak düzenlemelerin bir an önce uygulamaya konulmasıdır. Öncelikle, basın-medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Basın özgürlüğünden ve sansürden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan internet haberciliğine kadar medyaya ilişkin var olan sorunların çözümü için, geniş katılımlı çalıştaylar düzenlenmeli ve alınacak kararlar zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır. Çünkü özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir”dedi.


Medya ne kadar özgür olursa demokrasinin de o derece güçlü olacağını belirten Bayram, zor şartlar altında görev yapan, gerektiğinde ölümü bile göze alarak, her türlü zorluğa göğüs geren basın emekçilerinin, dayanışma gününü kutladığını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.