ÇEVRE - 29 Ağustos 2017 Salı 12:45

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balıkçıları uyardı

A
A
A
Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balıkçıları uyardı

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denizlerde avlanma sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balıkçılara uyarılarda bulundu.

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denizlerde avlanma sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balıkçılara uyarılarda bulundu.


1 Eylül’de başlayacak olan sezon öncesi Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile uyarılarda bulundu. Karadeniz Bölgesi’nde Ordu’nun Ünye ilçesindeki Taşkana burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda her türlü trol ile su ürünleri avcılığının yasak olduğunun belirtildiği açıklamada, "Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Gırgır ağları ile hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılacak olup, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden Avcılık İzin Belgesi’nin alınması zorunludur. Denizlerden ve iç sulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde nakil belgesi alınması zorunludur. 50 kilogram ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi aranmaz. Deniz salyangozu avcılığının algarna ile serbest olduğu dönemde (15 Nisan-31 Ağustos arası yasak dönem) sahilden itibaren 500 metre mesafe içerisinde istihsal yapılamaz. İstihsalinde gemide birden fazla algarna bulundurulamaz ve kullanılamaz. İstihsalinin 05:00-20:00 saatleri arasında yapılması zorunludur. Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden izin belgesi alınması zorunludur. Denize bırakılan uzatma ağları, paraketelerin gündüz flama (şamandıra), gece ise ışıklı şamandıra ile işaretlendirilmesi zorunludur. Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 metre yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır. Harşit Çayı, Batlama, Aksu, Pazarsuyu, Yağlıdere, Çanakçı ve Gelevera derelerinin denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır. Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. İlimizde 1 Ekim -28 Şubat tarihleri arasında Doğal Alabalık avcılığı yasaktır” ifadeleri kullanıldı.


Balıkların tür ve boyları hakkında da uyarılarda bulunan İl Müdürlüğü asgari olarak yapılacak avcılıkta dikkat edilmesi gerek balık türü ve boyları hakkında şu bilgileri verdi:


“İlimiz karasuları ve iç sularında avlanan, satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamaları şöyledir; Barbunya 13 santim, Levrek 25 santim, Dil Balığı 20 santim, Lüfer 18 santim, Eşkina 25 santim, Mezgit 13 santim, Hamsi 9 santim, Palamut 25 santim, İstavrit 13 santim, Pisi 20 santim, Kalkan 45 santim, Sardalya 11 santim, Kefal (Amuderya kefali) 35 santim, Tekir 11 santim, Kefal (Diğer kefaller) 20 santim, Uskumru 20 santim, Kefal (Has kefal) 30 santim, Alabalık (iç sularda) 25 santim, Kefal (Sarıkulak kefal) 30 santim, Sazan iç sularda) 40, Kırlangıç 18 santim ve Yayın balığı (iç sularda) 90 santimdir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)