GENEL - 16 Mart 2018 Cuma 11:00

Trabzonlu turizmciler Giresun ve bölge turizmi için fikirlerini ve projelerini anlattılar

A
A
A
Trabzonlu turizmciler Giresun ve bölge turizmi için fikirlerini ve projelerini anlattılar

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.


Ziyarette, TİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga, TİSAD Denetleme Kurulu Başkanı Selim Yavuzyılmaz, Başkan Yardımcıları Metin İnan, Mehmet Baştürk ile birlikte Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner de hazır bulundu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, “Giresun, tarih, kültür ve doğal güzellikleri itibariyle bölgenin en önemli merkezlerinden biridir. Giresun Adası, Mavigöl, Kümbet ve Kulakkaya Yaylaları turizm cazibesi açısından ön plandadır. Ayrıca Şebinkarahisar ilçesi, coğrafi konumu, tarihsel ve kültürel güç açısından bölgenin en önemli merkezlerindendir. Biz Giresun olarak, ziyaretçi altyapılarımızı tamamlıyoruz. Doğayı koruyarak turizm merkezlerini güçlendirmeye çabalıyoruz” diye konuştu.


TİSAD olarak Giresun’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bölgede son yıllarda gelişme gösteren turizm konusunda yapılması gerekenler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Cavga, Vali Sarıfakıoğulları’na dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu.



“ ‘Doğu Karadeniz’ markası altında buluşalım”


Turizmde cazibe merkezi haline gelen bölgemizin planlı bir şekilde yapılanması, şehirlerin “Doğu Karadeniz” markası altında koordineli bir biçimde tanıtılması ve bir bütün olarak pazarlanması gerektiğini belirten Çavga “ Giresun bölgemizin nadide bir kenti. Yunan mitolojisindeki Angonatlar’ın altın post’u ararken yorulup konakladığı varsayılan adası, Selçuklu’dan günümüze Türk yurdu olan kültür şehri Şebinkarahisar’ı, Selçuklu’dan kalma köyleri, Tamzarası, şehir merkezinde Roma döneminden günümüze ulaşmış kalesi, gibi birçok kültürel ürünü bünyesinde bulunan şehir gastronomik anlamda da kirazı, fındığı, kendine has lezzeti olan Tirebolu çayı vb.. gibi bir çok ürünü bünyesinde bulundurmaktadır. Bölgemizin ortak ve tek pazarı olan Ortadoğu için doğamızı pazarladığımız bu süreçte B planı olarak yukarıda bahsettiğimiz kültürel değerlerin de ön plana çıkarılması ve bu değerlerin hedef kitlelerine tanıtabilmesi bölgemiz için faydalı olacaktır. Giresun da düzenleyeceğimiz fındık ve fındık ürünleri fuarı yada fındık festivali gibi organizasyonlar hem tarım anlamında fındığımızın tanıtımına hem de turizm anlamında bölgemiz turizmine katkı sağlayacaktır. Giresun-Sivas karayolunda yapımı süren Eğribel Tüneli’nin bitmesi ile Karadeniz’in İç Anadolu’ya bağlantı süresi kısalacak, bölgemiz kolay ve ekonomik ulaşılabilir bir hale gelecektir. Bu özellik bölgemizin tercih edilmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale ÇOMÜ’de Dönüşüm Atölyesi gerçekleştirildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü “Kampüslerde Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Dönüşüm Atölyesi” kapsamında Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile meslek yüksekokulu binası çevresinde inceleme ve gözlemlerde bulundu. Atölyede katılımcıların, sürdürülebilirlik kavramını günlük hayata nasıl entegre edilebileceklerini öğrenerek sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutta eş zamanlı ele alınmasının önemi hakkında farkındalığa sahip olduğunu söyleyen Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, Özellikle atıklar, su /atıksu yönetimi, enerji, eğitim alanları, peyzaj, sosyal imkanlar, ulaşım vb. konular üniversitemiz kampüsümüzdeki bir bina açısından ele alındı" dedi. Sürdürülebilirlik ilkelerinin üniversite genelinde benimsenmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise, "Üniversite olarak sürdürülebilirlik ilkelerine olan bağlılığımızı güçlendirmeli ve çevremize duyarlı, sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak için daha çok çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda sürdürülebilirlik atölyesine katılan tüm öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan incelemeler ve gözlemler doğrultusunda belirlenen sorunlara yönelik çözüm odaklı grup çalışmaları gerçekleştirildi.