GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 15:50

Giresunlu 42 ve 47 Gönüllü Alayları için kahramanlık anıtı yapılacak

A
A
A
Giresunlu 42 ve 47 Gönüllü Alayları için kahramanlık anıtı yapılacak

Kurtuluş Savaşında Giresunlular’dan kurulan 42.

Kurtuluş Savaşında Giresunlular’dan kurulan 42. ve 47 gönüllü alayların isminin yaşatılmasına yönelik önerge, il genel meclisinde kabul edildi. İl Genel Meclisi Kültür Turizm Komisyonu’nun Giresun’a 42. ve 47. Gönüllü Alay anıtı ve parkı yapılmasıyla ilgili verdiği önerge meclis gündeminde kabul edildi.


İl Genel Meclisi Kültür Turizm Komisyonu Başkanı Çetin Çakıroğlu, yapılacak çalışmalarla ilgili verdiği bilgide; “ ’İlimizin övünç ve gurur kaynağı olan tamamı Giresun Uşaklarından kurulu 42. ve 47. gönüllü alayların yeni nesle de anlatılması ve unutturulmaması gerekmektedir. İlimizin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıklarını ziyaret eden turistlere anlatılması gerekmektedir.Bunun içinde ilimizin giriş ve çıkışına “42. ve 47. Gönüllü Alayları (Giresun Uşaklarının) Şehrine hoş geldiniz” yazısı ile Milli Mücadelede ki tarihi olayları anlatan totem ve ışıklı tabela koyulması ve 1922 yılında Polatlı cephesinde kendisi ile alayının tamamı şehit düşen Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan ve askerleri için Tirebolu’ya anıt park yapılması için görüşmeler başlatılması kararı alındı. 47. Alay Komutanı Osman Ağa ve askerleri için il merkezinde Anıt Parkın düzenlenerek tarihi anlatan tabelalar ile şehit ve gazilerimizin isminin anıta yazılması da alınan kararlar içerisindedir. Giresunumuz’a yakışır yeni bir şehitlik yeri, tören alanı ve milli mücadelede destansı kahramanlıklarının yazılı olduğu bir anıt için çalışma yapılması gerektiği de Kültür Turizm Komisyonu üyelerinin İl Genel Meclisine önerdiği raporda yer almış ve İl Genel Meclisinde kabul edilmiştir. Meclis Başkanımız Mürşit Gürel ve Meclis üyeleri tarafından takip edilerek şehir giriş çıkışlarına tabela, anıt ve şehitlik için şehrimizde üç farklı yer önerilmiştir. Vali Harun Sarıfakıoğulları bu çalışmalar için, Kültür Müdürlüğü, İl Özel İdare, GİRTAB Belediyeler ile ilgili müdürlükler tarafından neler yapılabileceği görüşülmüştür. Şehitlik, Anıt ve tabelalar için neler yapılabilirliği proje çalışmalarına başlanılmıştır”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Balaban’a borçlanma yetkisi verildi Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 26 madde görüşüldü. Toplantı öncesi meclis üyelerine seslenen Başkan Balaban, salonda eksiklik olarak gördükleri Gazi Mustafa Atatürk’ün portresini astıklarını söyledi. Balaban yaptığı konuşmada, “Geçen toplantıda gördüğümüz bir eksiklik vardı salonda. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin olmaması. Onu da astık. Bu konunun gereğini meclis olarak yapmış olalım” dedi. Toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyetine 5 asil, 5 yedek; Türkiye Belediyeler Birliği’ne bir asil, bir yedek; Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne bir asil bir yedek üyenin seçimi yapılırken; daha önce üyelikten çıkılan Ege Belediyeler Birliği’ne yeniden üye olunarak bir asil bir yedek üyenin seçilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararıyla Sosyal Konutlar Müdürlüğü ve Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nün kaldırılması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 4 Haziran saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.