GENEL - 18 Aralık 2018 Salı 16:26

Milletvekili Öztürk’ten TBMM’de fındık teşekkürü

A
A
A
Milletvekili Öztürk’ten TBMM’de fındık teşekkürü

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri kapsamında AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri kapsamında AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.


Milletvekili Öztürk, konuşmasında, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde; 961 milyar TL gider, 880,4 milyar TL gelir, 80,6 milyar açık öngörüldüğünü söyledi.


Konuşmasında fındık üreticilerine verilen desteklerden dolayı hükümete ve özellikle de fındık üreticisinin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Milletvekili Öztürk ’’Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin birinci, AK Parti Hükümetlerinin on yedinci bütçesini görüşüyoruz. Bu imkânı bize sağlayan, 2002 yılından bu yana her seçimde bize destek veren aziz milletimize teşekkür ederim. Vergi vererek devletimize, milletimize ekonomimize destek olan, kaynak sağlayan vatandaşlarımıza müteşekkiriz. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde 961 milyar TL gider, 880,4 milyar TL gelir, 80,6 milyar açık öngörülmektedir. Faiz dışı fazla 36,7 milyar TL’dir. 2019 yılı bütçe ödenekleri 2018 yılına göre yüzde 26 oranında arttırılmıştır. 2019 yılında da bütçeden en büyük pay, vergi gelirlerinin yüzde 21’ini kapsayan 161 milyar TL ile önceki AK Parti hükümetlerinin bütçelerinde olduğu gibi yine eğitime ayrılmıştır. Sağlığa ayrılan pay ise 157 milyar TL’dir. 2002 yılında yüzde 11,3 olan sağlık harcamalarının bütçe içerisindeki payı 2019 yılında yüzde 16,3’e çıkmıştır. Tarımsal destekleme ödemeleri için yatırım ödenekleriyle birlikte 26,5 milyar TL ayrılmıştır. Fındık üreticilerimize verilen desteklerden dolayı hükümetimize, özellikle de fındık üreticisinin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ederim. 2019 yılı bütçesinin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.