GENEL - 09 Şubat 2019 Cumartesi 16:38

Dernekçilikten doğan sendikanın ilk kongresi yapıldı

A
A
A
Dernekçilikten doğan sendikanın ilk kongresi yapıldı

Tüm Genel İş Sendikası 1.

Tüm Genel İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Kurucu Başkan Fatih Yıldız başkanlığında tek listeyle gerçekleştirildi.


Giresun Belediyesi İmar Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Tüm Orman İş Genel Başkanı Taner Çakıcı, Tüm Büro Sen Genel Başkanı Halit Önük, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Muhsine Kahveci, siyasi parti temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.


Kongrede açılış konuşması yapan Tüm Genel İş Sendikası Başkanı Fatih Yıldız, bir dik duruş hareketinden bu sendikanın doğduğunu söyledi. Yıldız “Giresun’da taşeron işçilerin haklarını savunmak için Giresun Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmuştuk. Bu dernek çatısı altında işten çıkartılan taşeron işçilerinin karda boranda çadırda nöbet tutarak yaptığımız bir eylemimiz vardı. Bu dik duruş bu sendikamızın temellerini oluşturdu. Bugün işçilerimizin haklarını daha güçlü savunabilmemiz için kurduğumuz sendikamızın ilk kongresini yapmaktayız” ifadelerini kullandı.


Ülkemizde kötü sendikacılığın kendilerini sendika sahibi yaptığını kaydeden Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ise “Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Bizi de sendika sahibi yaptı. Düşünün ki bir tarafta çocuğunu okul servisiyle okula gönderemeyen bir işçi, diğer tarafta çocuğunu yurt dışlarında özel okullarda okutan bir sendika yöneticisi. Sendika yöneticileri şatafatla yaşayacak işçiler de böyle olması gerektiğini düşünecek. Bizim anlayışımızda böyle bir şey yok. Biz bu yanlışlıklara karşı durmak için bu konfederasyonu kurduk. Bizim sendikamız bir ilke koydu bu ilkenin temelinde işçilerin daha insanca yaşayabileceği haklara sahip olmalarıdır. Bu sistem üzerine sendikacılığı oturtmak istiyoruz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Fatih Yıldız tek liste ile Tüm Genel İş Sendikası Başkanı olarak güven tazeledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 61 yaşındaki beyin cerrahı, maraton koşusunda uluslararası ödül kazandı Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, ilerleyen yaşına rağmen katıldığı 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Dr. Vural, "Haftada 50, ayda 200 kilometre koşup yarışmalara hazırlanıyorum. Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor" dedi. Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan 61 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, mesleğinin yanı sıra hayatının her anında sporu da ihmal etmedi. Gençlik yıllarında önce futbol, ardından da yüzme ile uğraşan Dr. Vural, bir dönem yüzme kulübünde yöneticilik yaptı ve yaklaşık 20 milli sporcu yetiştirdi. Vural, 7 yıl boyunca Türkiye Yüzme Federasyonu’nda asbaşkanlık görevini yürüttü ve 5 yıl önce koşuya başladı. Bir süre sonra maraton yarışmalarına hazırlanan Dr. Akın Vural, geçtiğimiz hafta 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Haftada 50, ayda 200 kilometre koşuyor Haftanın 4 günü toplam 50 kilometre koşarak antrenman yapan Dr. Akın Vural, ayda ise 200 kilometre koşup spordan bir an olsun vazgeçmiyor. "Yaş grubumda ikinci oldum" 5 yıldır düzenli olarak koşu antrenmanları yaptığını belirten Vural, "Haftada 4 gün yaklaşık 50 kilometre koşuyorum, aylık ise 200 kilometreye ulaşıyorum. Yarışlara katılarak bu çalışmaların karşılığını almaya çalışıyorum. Son olarak Sırbistan’daki uluslararası yarışta, 21 kilometrelik yarı maratonda yaş grubumda ikinci oldum" dedi. "Spor beni motive ediyor" Yoğun iş temposuna rağmen spordan vazgeçmediğini ifade eden Vural, "Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor. Koşu bana hem enerji hem de motivasyon sağlıyor" diye konuştu. "Hareketsizlik, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor" Ailesinin de sporla iç içe olduğunu vurgulayan Vural, "Kızım modern pentatlonda, oğlum ise kanoda milli sporcu. Hastanede ise ’Seyhan Doğa Sporları’ grubuyla çalışanları da spora teşvik ediyoruz. yaklaşık 50 personeli koşu ve bisiklet gibi aktivitelere yönlendirdim. Hareketsizlik ve kötü alışkanlıklar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Spor, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için vazgeçilmez" şeklinde konuştu. "Spor ameliyatlarda da fayda sağlıyor" Koşunun özellikle mesleki performansına da katkı sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, "Beyin sağlığı açısından spor çok önemli. Daha iyi düşünmeyi ve motive olmayı sağlıyor. Zor ameliyatlarda spordan aldığım motivasyonla daha başarılı sonuçlar elde ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 20 yarışa katıldım 10’a yakın derece elde ettim. Hedefim, aldığım sonucu daha ileriye taşımak" ifadelerini kullandı.