GENEL - 28 Şubat 2019 Perşembe 13:04

Görele Belediyesi’nde Çocuk Meclisi kuruldu

A
A
A
Görele Belediyesi’nde Çocuk Meclisi kuruldu

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in talimatlarıyla ilçede ilk kez Çocuk Meclisi kuruldu.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in talimatlarıyla ilçede ilk kez Çocuk Meclisi kuruldu.


Belediye Başkanı Tolga Erener, çocuk meclisinde çocuklarımızla bir araya gelerek, böylesine renkli bir tabloyla karşılaşmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.


Değişen ve gelişen Görele’yi birlikte yöneteceğiz vizyonuyla yola çıktıklarını belirten Erener, “Buradaki asıl amacımız çocuklarımıza öz güven kazandırmak ve demokrasi bilincini yerleştirmektir. Toplumsal dayanışmaya, birliğe, yardımlaşmaya Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte demokratik katılımla ve kurumsal anlamda açılıma, her türlü desteği verdiğimizin çok güzel bir örneği olan Çocuk Meclisimizle Görelemizin geleceğine sahip çıkmaktır. Özellikle burada demokrasi bilincinden sonra vatan sevgisini, bayrak, millet sevgisini ve devlet şuurunu verebilmemiz gerektiğini inanarak bu yola çıktık. Yaptığımız bu güzel proje ile çocuklarımızı ne kadar önemsediğimizi gösteriyoruz diğer taraftan Görele’de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine renkli bir tablo ile karşılaşmak beni çok mutlu etti. Çocuklarımız geleceğin Türkiye’sinin umut ışıkları ve bu meclisin asıl sahipleridir. Görele çocuklarımızın elinde şekillenecek ve onların istek ve talepleri, alacak oldukları kararları bizleri yönlendirmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber sergisini ziyaret etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber Sergisini ziyaret etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sunucu ve gazeteci Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren Devriamber sergisini ziyaret etti. İkinci Mecliste sergilenen Devriamber Sergisi’ni ziyaret eden Göktaş serginin kız çocukları ve kadınlar için büyük önem taşıdığını söyledi. “Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin” Hande Fırat’a sergi için teşekkür eden Bakan Göktaş, “Bugün ekranlardan tanıdığımız ve başarılı gazetecilik hayatıyla tanıdığımız Hande Fırat’ın aslında bir diğer yönü olan sanatçılığıyla ilgili çok güzel bir sergiye geldik. Devriamber Sergisi Hande Fırat’ın kendi yaşam hikayesini aktardığı ama aynı zamanda pek çok kız çocuğuna da ilham olabilecek bir sergi burası. Aile bağları köklü bağlar bunları da ele alan bir sergi. Aynı zamanda ebeveyn kaybı yaşamış kız çocuklarının ve kadınların kendi hikayesini ele alıyor. Bu tabi ki hande hanımın hayatının bir parçası. Bazen sanat sergisi ziyaret ettiğinizde bazı sanat eserlerinde insanların hikayesi vardır. Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin. Aynı zamanda çok etkileyici ve belirleyici. Burada ebeveyn kaybı yaşamış kız çocukları ve kadınların çınarlarını kaybedip kendileri de bir çınar olan kadınları ve çocukları anlatıyor. Burada çok güçlü mesajlar var biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kız çocuklarımızın hayatın her alanında aktifleşmesi ve rol alması için çok önemli çalışmalara el atıyoruz. Bu minvalde de aslında bu sergi bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.