GENEL - 04 Mart 2019 Pazartesi 11:49

Bulancak Belediye Başkanı Yakar 70 dönüm dolgu alanı üzerine sahil projesi planlıyor

A
A
A
Bulancak Belediye Başkanı Yakar 70 dönüm dolgu alanı üzerine sahil projesi planlıyor

Giresun’un Bulancak ilçe Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Recep Yakar, Karadeniz sahilinde Rize’den sonra dolgu alanı onayı alan ikinci belediye olarak büyük bir başarıya imza attı.

Giresun’un Bulancak ilçe Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Recep Yakar, Karadeniz sahilinde Rize’den sonra dolgu alanı onayı alan ikinci belediye olarak büyük bir başarıya imza attı. Duble sahil yolu geçen il ve ilçelerde Rize’den sonra dolgu alanı onayı alarak büyük bir başarıya imza atan Başkan Yakar, buraya yapılacak olan projeyi açıkladı. Uzun süreden bu yana süren çalışmaların ardından zoru başaran ve 70 dönüm dolgu alanı onayı alan Başkan Yakar, burada yapılacak olan projenin müjdesini verdi.


70 dönüm dolgu alanı ve rekreasyon alanı ile ilgili onayın alındığını ÇED Raporu’nun çıkarıldığını kaydeden Yakar "CHP yönetimi döneminde projesi değiştirilerek sahili bitirilen duble sahil yolundan sonra nefessiz kalan Bulancak İlçesine bir nevi nefes alacak bir alana kavuşacak. Kafe, park alanları, koşu yolu, restoran, mesire alanları, spor kompleksi gibi çalışmaların yapılacağı proje Bulancak ilçesi için muazzam bir proje olarak vatandaşın büyük beğenisini kazanacak" dedi.


“Bu onayı almak çok zor bir olaydı " diyen Yakar "Ama şükürler olsun teşkilatımızın, milletvekillerimizin yardımı ile Karadeniz sahilinde 2. Dolgu alanını almayı başardık. AK Parti öncesindeki yönetimin ilçemize en büyük ihaneti olan duble sahil yolunun şehrimizin önüne set çekilmesinin ardında Bulancak adeta nefessiz kaldı. Gerçek proje 12 dalga kıran T’li ve sahil yoluyla aynı seviyedeyken dönemin CHP yönetimi maalesef Bulancak ilçesinin tarihine kara bir damga olarak birkaç yer kurtarma adına ilçemize set çektirdiler ve yolu yükselttiler. İlçemiz artık nefes alamaz, deniz göremez hale geldi. Yol bazı yerlerde binaların ikinci katına eşit seviyeye geldi. Bizde bu dolgu alanını ilçemize kazandırarak bir nebze halkımızı denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Biz laf değil icraat yapıyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.