SPOR - 24 Nisan 2019 Çarşamba 11:41

Giresunspor’da üçüncü Erkan Sözeri dönemi

A
A
A
Giresunspor’da üçüncü Erkan Sözeri dönemi

Spor Toto 1.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, Teknik Direktör Erkan Sözeri ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli teknik adam son 4 haftada takımın başında olacak.


Spor Toto 1. Lig’de topladığı 29 puanla, 15. sırada yer alan Giresunspor, deneyimli teknik adam Erkan Sözeri ile anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Teknik Direktör Erkan Sözeri ile 1,5 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Ayrıca saat 13.00’de Tesislerimizde yapılacak toplantı ile Erkan Sözeri resmi sözleşmeye imza atacaktır" ifadeleri kullanıldı.


Ligde sıkıntılı günler geçiren ve sezon içinde Metin Diyadin, Hüseyin Kalpar, Ümit Özat ve Kemal Kılıç’ı takımın başına getiren yeşil-beyazlı yönetim bu sezon bir türlü kötü gidişatın önüne geçemedi. Son olarak Ümit Özat’ın kısa süren görevinin ardından takımın başına getirilen Kemal Kılıç ile çıktığı Kardemir Karabükspor maçından 0-0 berabere bitmesi sonrası Giresunspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Kemal Kılıç ile yollarını ayırmıştı. Kemal Kılıç’ın ardından takımın lige tutunması adına birçok çalışmalarda bulunan Giresunspor yönetimi, Emre Nafiz, Orhan Taşdelen ve Ba Adama ile forvet oyuncusu Dauda’yı kadro dışı bırakmıştı. Bu gelişmelerin ardından Giresunspor, Teknik Direktör Erkan Sözeri ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli teknik adam Erkan Sözeri, yeşil-beyazlı ekip ile daha önce 2014 ve 2015 yılında çalıştırmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.