GENEL - 03 Mart 2020 Salı 09:54

Giresun’dan Mehmetçiğe 10 bin paket fındık gönderilecek

A
A
A
Giresun’dan Mehmetçiğe 10 bin paket fındık gönderilecek

Giresun’dan Bahar Kalkanı Harekatı’nda görevli askerlere moral vermek amacıyla 10 bin paket fındık gönderilecek.

Giresun’dan Bahar Kalkanı Harekatı’nda görevli askerlere moral vermek amacıyla 10 bin paket fındık gönderilecek.


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de gerçekleştirilmekte olan Bahar Kalkanı Harekatı’ndaki görevli askerlere moral vermek amacıyla Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Ticaret Borsası işbirliğiyle her biri 40’ar gramlık 10 bin paket fındık sınır bölgesinde görev yapan askerlere gönderilecek.


"Devletimizin her zaman, tüm imkanlarımızla yanındayız" diyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu "Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk. Üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını vererek hareket ettik. İdlib’te gerçekleşen hain saldırıda hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum, bizler köklü bir milletin fertleriyiz ve bizim imkanlarımız neyse devletindir,bu şiarla, Giresun Ticaret Borsası’yla yaptığımız iş birliği sonucu Bahar Kalkanı Harekatı’na katılan askerlerimize bir nebze de olsun moral vermesi amacıyla fındık gönderme kararı aldık. 10 bin askerimize fındık göndererek yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Allah Türk ordusunun yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kemaliye’de ahşap mimarinin korunması için akademik çalışma başlatıldı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde, tarihi ahşap mimarinin korunmasına yönelik akademik çalışma başlatıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim görevlisi Türkan Sarp ve öğrencileri, ilçede özgün cephe özelliklerini koruyan yapılarda saha çalışması yürütüyor. Yaklaşık 1,5 ay sürecek çalışma kapsamında, orijinalliğini koruyan bir dükkânda ahşap ve metal aksamın temizliği ile koruma uygulamaları gerçekleştiriliyor. Öğretim görevlisi Türkan Sarp, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemaliye’de geleneksel cephe özelliklerini koruyan yapıların sayısının azaldığını belirterek, "Var olan orijinal cepheyi koruyan bir dükkân üzerinde çalışıyoruz. Amacımız, bu yapıların yeni malzemelerle değiştirilmesi yerine özgün haliyle korunabileceğini göstermek." dedi. Kemaliye’nin tarihi dokusunu yansıtan bu tür yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Sarp, çalışmanın örnek teşkil etmesini hedeflediklerini kaydetti. "Saklı cennet" olarak anılan Kemaliye, Fırat Nehri kıyısında ve Munzur Dağları eteklerinde yer alıyor. Tarihi evleri, Karanlık Kanyon ve Taş Yolu gibi doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçe, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor. Yetkililer, başlatılan çalışmanın Kemaliye’nin tarihi kimliğinin korunmasına katkı sağlamasını beklediklerini bildirdi.