GENEL - 10 Mart 2020 Salı 17:24

Giresun’da “Örnek Bahçe” projesi eğitimi verildi

A
A
A
Giresun’da “Örnek Bahçe” projesi eğitimi verildi

Fındık üretiminde verimliliği artırmak amacıyla uygulanan ‘Örnek Bahçe’ projesi eğitimi Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Fındık üretiminde verimliliği artırmak amacıyla uygulanan ‘Örnek Bahçe’ projesi eğitimi Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.


Giresun Boztekke köyünde fındık üreticilerine yönelik gerçekleştirilen ve proje kapsamında fındık bahçesinde uygulamalı olarak yapılan eğitim toplantısında Vali Sarıfakıoğulları fındık üreticilerine proje ile hedeflenen amacı ve neticesinde elde edilecek geri kazanımlar ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Fındık üreticilerine örnek bahçe üzerinde uygulamalı olarak verilen eğitimde açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, fındık üreticilerinin İlimizin en önemli geçim kaynağı olan fındığa sahip çıkmalarını, üretimi arttırmak için her türlü işlemleri tekniğine uygun gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi. Vali Sarıfakıoğulları, fındık üreticilerinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik elamanları ile diyalog halinde olmalarını önererek, Valiliğimizin her zaman fındık üreticilerinin yanında olduğunu ve sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.


Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından fındık üreticilerine, üründe verim ve kaliteyi arttırma projesi kapsamında bahçede yapılan çalışmalar, fındıkta budama, özellikle mevsim itibariyle uygulama zamanı gelen gübreleme, fındıkta önemli zarara sebep olan külleme, fındık kurdu ve önemli hastalık-zararlılar ile diğer tarımsal konularla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Önce telefonu, sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddetti Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü uzun süreli kovalamacanın ardından kaza yapması sonucu yakalandı. Sürücü, ekiplere önce telefonunu daha sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddederken, 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde ekipler, T.Ö. yönetimindeki 06 EPM 741 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ihtarına uymayan T.Ö. kaçmaya başladı. T.Ö. uzun süren kovalamaca sonucu Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 6309. Sokak’ta kaza yapması sonucu yakayı ele verdi. Ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen T.Ö. ekipler tarafından gözaltına alınarak, polis aracına bindirildi. Ekipler tarafından alkol testi yapılmak istenen T.Ö. önce telefonunu daha sonrada kelepçesinin çözülmesi isteyerek, alkol testinin reddetti. T.Ö.’ye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘alkol testini reddetmek’ ve Trafiğin İlgili Maddelerince toplamda 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edilirken, ehliyeti bulunmayan T.Ö. alkol testini reddettiği için ehliyet başvurusunu 5 yıl sonra yapabilecek. T.Ö. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan hakkında adli işlem başlatılarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.