GENEL - 22 Nisan 2020 Çarşamba 16:00

Vefat eden Espiye Kaymakamı Baştürk’ün yerine atama yapıldı

A
A
A
Vefat eden Espiye Kaymakamı Baştürk’ün yerine atama yapıldı

Giresun’un Espiye İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk’ün vefat etmesiyle boşalan kaymakamlık görevine Kaymakam Vekili Muhammed Enes Çıkrık atandı.

Giresun’un Espiye İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk’ün vefat etmesiyle boşalan kaymakamlık görevine Kaymakam Vekili Muhammed Enes Çıkrık atandı. Ataması yapılan kaymakam vekili Muhammed Enes Çıkrık, ilçedeki görevine başladı.


Aslen Trabzon- Dernekpazarı ilçesinden olan Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık, önceliğin vatandaşa ve millete hizmet etmek olduğunu belirtti. Kaymakam Çıkrık, "Bu güzel ilçede bulunmak ve halkımıza hizmet etme imkanı bulduğum için kıvanç duymaktayım. Görev sürem boyunca vatandaşlarımızın mutlu huzurlu yaşamaları ve sorunlarını çözme konusunda elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. Kapımız ve gönlümüz halkımıza her zaman açıktır" dedi.


2018 ‘de Giresun Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan, Trabzon İli Yomra İlçesinde Kaymakam Refikliği, Akkuş İlçe Kaymakam vekilliği, Afyonkarahisar Çobanlar ilçe kaymakamlığında görev yapan kaymakam Vekili Muhammed Enes Çıkrık yeni atamasıyla birlikte görevine Espiye’de devam ediyor.


Espiye Kaymakamı olarak görev yapan Dede Musa Baştürk ise 17 Mart tarihinde kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kemer’de "Cepte Anons" sitemi hayata geçiyor Kemer Belediyesi, cep telefonlarına indirilebilen “Cepte Anons” sistemi uygulaması ile artık tüm duyuruları Kemerli vatandaşların cep telefonlarına taşımaya hazırlanıyor. Vatandaşlara kolaylık sağlamak, görüntü ve gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla “Cepte Anons” uygulamasına geçmeye hazırlanan Kemer Belediyesi, vatandaşların duyurulara daha kolay erişmesine imkan sağlayacak. Vatandaşlar, vefat, kayıp, su kesintisi, elektrik kesintisi, etkinlik, meteoroloji, hizmet ve genel duyuruları “Cepte Anons” uygulaması ile cep telefonlarından takip edilebilecek. Cepte Anons uygulaması yetkilisi Oğuz Benzek, söz konusu anons sitemi ile ilgili Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ile ön görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Cepte Anons uygulaması ile belediyemiz hoparlörlerinden yapılan sesli duyurular artık bu uygulama sayesinde cep telefonlarından anında ve otomatik olarak dinlenebilecek. Vatandaşlarımızın sadece Cepte Anons uygulamasını cep telefonlarına indirmesi ve Kemer Belediyesi’ni eklemeleri yeterli olacak. Bu sayede vatandaşlarımızın duyurulardan haberdar olmaları için kolaylık sağlanmış olacak. Belediyemize ait hoparlörler de kullanılacak ama tamamen teknolojik olan uygulama sayesinde duyulmamış ve anlaşılmamış duyuru kalmayacak" dedi.
Bursa Satın aldığı ev çöp ev çıktı Bursa’da satın alıp kiraya verdiği evin kiracıları tarafından çöp ev olarak kullanılması ev sahibini çileden çıkardı. Tahliye davasını kazanmasına rağmen kiracısını evinden çıkaramayan ev sahibi üzerine birde tehdit edilince ne yapacağını şaşırdı. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Işıktepe Mahallesi 2. Fırat Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mevlüt Kandemir (40) 9 ay önce Işıktepe Mahallesi’nde içerisinde kiracının oturmaya devam ettiği bir ev satın aldı. Bir süre sonra eve kendisi taşınacağı için kiracısı A.B. ve eşini evden çıkmaları konusunda ikaz eden Kandemir, sonuç alamadı. Tehdit edildiğini de iddia eden Kandemir, soluğu mahkemede aldı. Dava Kandemir’in lehine sonuçlansa da kiracı A.B. ve eşi evden çıkmadı. Tahliye davasını da kazanan Kandemir dün öğle saatlerinde avukatı ve polis ekipleri ile birlikte gelince karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Çöp ev olarak kullanmışlar Evin neredeyse tamamının çöplerle kaplı ve rahatsız edici bir kokunun geldiğini duyan Kandemir tekrardan kiracılarını evden çıkmaları konusunda ikaz etti. 9 aydan beri evini kullanamadığını belirten Mevlüt Kandemir, “9 ay önce evi satın alırken, evin içinde yaşlı bir çiftin oturduğunu tespit ettik. Evden çıkmaları için 6 ay gibi bir süre verdik. Süreç bitti, evden çıkmadılar. Sürekli ‘Çıkacağız’ diye oyaladılar. Komşulardan ve çevre halktan şikayetler gelmeye başladı. Kartonları toplayarak evin içine soktukları yönünde bilgiler aldım. Buraya her geldiğimde arkamdan polis geliyor. Her geldiğimde beni telefondan tehdit ediyor. Evim 140 metrekare ama kullanılabilir alanı 3 metre. Evin içindeki çöpler yetmiyormuş gibi bir de çatıya çöp koymaya başladılar. Mahkeme süreci benim lehime sonuçlandı. Ve dün görevliler ile birlikte eve girmeye çalıştık ama mümkün olmadı. Daha sonra girdiğimizde de çöp ev ile karşılaştık ve hala daha çıkmamak için direniyorlar” diye konuştu.