ASAYİŞ - 15 Ekim 2020 Perşembe 13:55

Giresun’da sel kayıplarını arama çalışmaları 54. gününde 141 personel ile sürdürülüyor

A
A
A
Giresun’da sel kayıplarını arama çalışmaları 54. gününde 141 personel ile sürdürülüyor

Giresun’da yaşanan sel afetinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları 54.

Giresun’da yaşanan sel afetinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları 54. gününde 141 personel ve 40 araçla aralıksız devam ediliyor.


22 Ağustos tarihinde Giresun’da yaşanan sel afetinde Merkez, Espiye, Dereli, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınları yaşandı. Giresun Valiliği koordinesindeki ekipler tarafından mahsur kalan 172 kurtarılmış, hayatını kaybeden 5’i jandarma 11 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Halen kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Arama faaliyetlerine AFAD, Emniyet, Jandarma, Sağlık Bakanlığı, UMKE, 112, Karayolları personeli, DSİ personeli ve iş makinaları destek veriyor.



Kayıplar 54 gündür aranıyor


Sel afetinin yaşanmasının üzerinden 54 gün geçmesine rağmen merkeze bağlı Çaldağ’da kaybolan Emine ve Davut Akgün’ü, Espiye Kaşdibi mevkiinde Umut Cantürk’ü ve Tirebolu-Doğankent karayolunda ise Ali Akbulut’u arama çalışmaları 141 personel ve 40 araçla aralıksız sürdürülüyor.


Arama faaliyetlerine çeşitli illerden gelen AFAD ekiplerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 6 bot ve sualtı arama robotu ile arama faaliyetlerine destek veriliyor. Sualtı arama ekipleri, Espiye’de sel sularının denize döküldüğü bölgede AFAD ekipleri ile koordineli bir şekilde yüzey ve dip tarama çalışmalarına devam ediyor. Batlama Deresi’nin denize döküldüğü bölgede ise daha önceden belirlenen ve derinlikleri 50 metrenin üzerinde olan 3 alanda çalışmalar sürdürülüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendi Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Trafik Haftası’nın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerle bir araya geldi. Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, Trafik Haftası’nın önemini vurgulamak amacıyla öğrencilerle bir araya geldi. "Hayatla Yarışılmaz" mottosuyla düzenlenen etkinlik, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Trafik güvenliği konusunda bilinçlenmek ve önemli mesajları paylaşmak için bir araya gelen öğrenciler, trafik kurallarına uyma, emniyet kemeri kullanımı ve hız sınırlarına riayet etme konularında bilgilendirildi. Etkinlik kapsamında, öğrencilere trafik polisleri tarafından seminerler verildi ve trafik güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca, öğrencilerin pratik yapmaları için polis araçları, ışıklı ve sesli uyarı cihazları ve trafik işaret ve levhaları ile trafik eğitim alanları oluşturularak, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlandı. Trafik Haftası etkinliğine katılan öğrenciler, edindikleri bilgileri trafik polisleri eşliğinde araç sürücüleri ile paylaşarak trafik bilincinin yayılmasına katkı sağladılar. Gelibolu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, geleceğin sürücülerinin trafik kurallarına uyumlu ve bilinçli bireyler olmalarını sağlamak için benzer etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.
İzmir Başkan Sengel: "Belediye emekçilerini hiçbir zaman siyasete malzeme etmedik" Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye emekçilerine ilişkin açıklama yaparak, hiçbir çalışanın iş akdinin sonlandırılmadığının altını çizdi, "Çalışmak isteyen arkadaşlarımızla her zaman yolumuza devam ediyoruz. Belediye başkanı olarak söylüyorum; ben işçiyi siyasete malzeme etmiyorsam kimse etmesin lütfen" dedi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, mayıs ayı belediye meclis toplantısına katıldı. Belediye işçilerine yönelik açıklama yapan Sengel, hiç bir çalışanın işine son verilmediğini söyledi. Başkan Sengel, "Bizim iş akdi sonlandırılan bir çalışma arkadaşımız yok. Emekliliği gelen çalışma arkadaşlarımız vardı. Emekli ikramiyesi, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi tüm hakları kendi özel dilekçeleriyle, emekli olmak istediklerinin beyanı ile İnsan Kaynakları Müdürlüğümüze teslim edildi. Her birinin bilfiil bütün mali haklarının hepsi ödendi" dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel, "Mevcut olan arkadaşlar bizimle yol yürümek istemiyorlarsa bunu devam ettirmeyiz. Aynı şekilde çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımızın çalışmalarına da engel olmayız. Çalışma arkadaşlarının en büyük özlük hakları olan maaşlarını ödeyebilen, ikramiyelerini içerde bırakmayan, sandık kurup da ’hangisi gitsin’ diye işçiyi işçinin önüne yem etmeyen belediye başkanı olarak söylüyorum; ben işçiyi siyasete malzeme etmiyorsam kimse etmesin lütfen” diye konuştu.