ÇEVRE - 29 Mart 2022 Salı 09:37

Giresun’da heyelan nedeniyle köylüler tedirgin

A
A
A
Giresun’da heyelan nedeniyle köylüler tedirgin

Giresun’da yoğun kar yağışının ardından sıcaklıkların artması ve yağan yağmur toprak kaymalarına neden oldu.

Giresun’da yoğun kar yağışının ardından sıcaklıkların artması ve yağan yağmur toprak kaymalarına neden oldu. Piraziz ilçesinin Çayır köyünde yaşanan heyelanlar sonrasında evler, yollar zarar görürken, köylüler uyurken toprak altında kalmaktan korktuklarını söyledi.


Giresun’un Piraziz ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çayır köyünün, 40 haneli Karamahmutoğulları mahallesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bazı ev ve yollar hasar gördü. Köyde heyelanın zarara neden olduğunu söyleyen köylülerden Kemal Memiş, “Köydeki evlerin büyük bir kısmında küçük çaplı hasarlar oluştu. Gece evlerimiz bize mezar olacak diye uyuyamıyoruz. Sürekli korku ve panik halindeyiz. Psikolojimiz bozuldu. Köyümüz her geçen gün adeta torağa gömülüyor. Yağmurlar şiddetini artırırsa buraları terk etmek zorunda kalırız. Köyün büyük bir bölümü heyelan tehditti altında” dedi.



Yıkılan evlerin boş olması faciayı önledi


Yaşanan heyelanda tek tesellilerinin can kaybı olmadığını belirten Köy Muhtarı Vahit Arslan ise “Geçtiğimiz yıllarda heyelan kendisini hissettirmişti yer yer çatlaklar meydana gelmişti. Ancak bu sene kar yağışının hızlı erimesinden ve yağmurdan dolayı heyelan meydana geldi. 40 haneli mahalle yolumuz ulaşıma kapandı. Mahallede 4 ev yıkıldı, 12 ev zarar gördü şuana kadar tespitlere göre 18 ev risk altında. Heyelan halen yer yer devam ettiğinden dolayı herhangi bir çalışma yapılamıyor. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Riskli görülen 18 ev eşyaları içerisinde duruyor ama içerisinde duran yok. Özellikle yıkılan evlerin sahipleri gurbette olduğu için can kaybı yaşanmadı. Aksi halde heyelan can kayıplarına neden olurdu. Devletimizin desteğiyle mağduriyetler giderilecektir. Önemli olan can kayıplarının yaşanmamasıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Cinayetle biten aile içi kavgayla ilgili polis kardeş tutuklandı Isparta’da baba ile iki polis oğlu arasında çıkan ve babanın yaralandığı, oğlunun ise öldüğü olayla ilgili diğer polis memuru kardeş tutuklandı. Olay, dün saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba M.A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Yaşanan arbede sırasında, tabancalardan birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. M.A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayı ufak sıyrıklarla atlatarak tedbir ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kardeş "Kasten Adam Öldürme" suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi Olayı ufak sıyrıklarla atlattıktan sonra tedbir ve kontrol amacıyla hastaneye götürülen Ömer A., buradaki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Ömer A. ile anne Z.A. ve baba M.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ömer A., bugün çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne ve baba ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Deniz A.’nın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip Halıkent Mahallesi’nde bulunan Halıkent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Halife Sultan Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.