EKONOMİ - 10 Nisan 2022 Pazar 13:07

Giresun sahillerinde balık sezonu bitti

A
A
A
Giresun sahillerinde balık sezonu bitti

Fındık üretiminin yanı sıra balıkçılıkla da önemli bir gelir kapısı bulunan Giresun’da balıkçıların bu sezon zor günler geçirdiği belirtildi.

Fındık üretiminin yanı sıra balıkçılıkla da önemli bir gelir kapısı bulunan Giresun’da balıkçıların bu sezon zor günler geçirdiği belirtildi. Kış şartlarının çetin geçmesi, palamut balığının neredeyse hiç, hamsinin ise kısa süre görülmesi nedeniyle tezgahlar boş kaldı. Masraflarını çıkaramayan balıkçılar, 15 Nisan’da bitecek olan sezonu erken kapattı. Giresunlu bir çok balıkçı teknesini barınağa çekerek paydos etti.


Giresun’da son yıllarda balıkçılığın bitme noktasında geldiğini belirten balıkçı Olgun Geçici, “Bu sene hava şartlarından mı neden oldu anlayamadık. Gerçekten şuanda balıkçılık sektörü zor durumda. Bu sene sezonu erken kapatmak zorunda kaldık. Balık yok, masraflar çok ağırlaştı. Zaten palamut olmadığı gibi hamsi de çok kısa süre görüldü bunun üzerine bir de son dönemde masrafların çıkmaması nedeniyle bir çok balıkçı teknesini bağlayarak sezonu kapatmıştı. Şuanda tezgahlarda kıyı balıkçılarının, avladığı balıklar ve havuz balıkları yer alıyor. Tezgâhtaki balıklardan ise istavrit 20 lira, alabalık 40 lira, somon 85 liradan satılıyor” dedi.


Artık umutlarını gelecek sezona bağladıklarını belirten Mustafa Aktaş ise "Bu sezon denizdeki balıkçılarda, tezgahta balık satan da vatandaş da beklediğini bulamadı. Bu sezon her ne kadar resmiyette 15 Nisan’da kapanacak olsa da aylar öncesinden paydos eden balıkçılar vardı. Artık balıkçının umudu gelecek sezona kaldı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.