EKONOMİ - 14 Eylül 2022 Çarşamba 15:20

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden mısır unu tavsiyesi

A
A
A
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden mısır unu tavsiyesi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mısır unu tüketimi tavsiye edilerek üretimi ve fırınlanması konusunda araştırma yapıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mısır unu tüketimi tavsiye edilerek üretimi ve fırınlanması konusunda araştırma yapıldı.


Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Mısır unu Karadeniz Bölgesi’nde üzerine türkü yakılacak kadar sevilen ve mahalli mutfağında önemli yer tutmaktadır. Bununla beraber mısır unu, köy pazarlarında ortalama 50 TL’den satılarak çiftçi ailelerin gelirlerini artırmaktadır. Mısır unu, gluten içermemesi, yüksek miktarda karbonhidrat içermesi ve lifli olması sebebi ile insan sağlığı açısından da önemli bir besin kaynağıdır. Bu anlamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerimiz Giresun Merkez Çavuşoğlu köyünde yaşayan çiftçi ailemiz Sebahat ve Ali Saim Sarısaray’ı ziyaret ederek, geleneksel yöntemlerle ‘’Fırınlanmış Mısır Unu‘’ yapım sürecini incelediler ve kayda aldılar” denildi.


Çiftçi Ali Saim Sarısaray ise hHer yıl düzenli olarak fırınlanmış mısır unu yaptıklarını belirterek "Fındık, fırın fasulyesi, pekmez, reçel ve turşu gibi ürünlerle birlikte mahalli pazarda satışa sunarak aile geçimimizi sağlıyoruz. Özellikle mısır ununa talep var. Kilosunu 50 TL’den sattığımız mısır unu balık, hamsi kızartmada, lahana çorbası, mıhlama ve ekmek yapımında tercih ediliyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.