EKONOMİ - 20 Eylül 2022 Salı 13:55

Üreticiye Ferrero’ya karşı TMO ve FİSKOBİRLİK önerisi

A
A
A
Üreticiye Ferrero’ya karşı TMO ve FİSKOBİRLİK önerisi

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, serbest piyasada tekelci konumunda bulunan Ferrero’nun piyasayı dengede tutup ihtiyacını karşılamak için fiyat açıkladığını belirterek üreticilere TMO ve FİSKOBİRLİK önerisinde bulundu.

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, serbest piyasada tekelci konumunda bulunan Ferrero’nun piyasayı dengede tutup ihtiyacını karşılamak için fiyat açıkladığını belirterek üreticilere TMO ve FİSKOBİRLİK önerisinde bulundu.


Serbest piyasadaki fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, “Üretici her şeyden önce emanete fındık vermeyerek ve ihtiyacı kadar satarak kendi ürüne sahip çıkmalıdır. Üreticinin emanete fındık bırakmasını ve birden pazara fındık indirmesini Ferraro gibi firmalar da elbette bir fırsat olarak görmektedir ve fiyatların yükselmemesi adına her türlü çalışmayı yapmaktadır. Dolayısıyla bu anlamda serbest piyasada tekelcilik yapmaktadır. Bu anlamda görev üreticiye düşmektedir üretici sabırlı olup beklemesi halinde ihtiyacını karşılayamayan bu firmalar fiyatları serbest piyasada yükseltecektir” dedi.



Ferraro’nun alternatifi FİSKOBİRLİK olmalı


Üreticiye TMO ve FİSKOBİRLİK’i öneren Şahin, “Şuan TMO üreticiden fındık alabilmek için her türlü kolaylığı göstermektedir. Fındıkta nem oranını dahi 6.5’a kadar düşürmüştür. Bu bölgemizdeki fındık üreticileri açısından makul bir sınırdır. Yine randevu en fazla bir hafta içerisinde alınabilmektedir. Ödemeler ise en fazla 21 gün içerisinde yapılmaktadır. Giresun kalite için 53, levant kalite için ise 52 TL’den alım yapmakta artı bu fiyatlara bir de randıman farkı vermektedir. Dolayısıyla TMO üretici için önemli bir kurumdur. Bu konuda TMO’nun fındık alımı yapıyor olması üreticilerimiz için bir kazanımdır. Diğer taraftan FİSKOBİRLİK aslında serbest piyasada Ferraro’nun bir alternatifi olmalıdır ancak bunun için bütün şartları ve imkanları ortaya koymalıdır. Şuanda FİSKOBİRLİK serbest piyasanın üzerinde TMO’nun altında bir fiyat vermektedir. FİSKOBİRLİK konumu itibarıyla serbest piyasada Ferraro’nun alternatifi olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.