GENEL - 18 Aralık 2019 Çarşamba 14:00

80’lik çift yıldırım nikahı ile evlendi

A
A
A
80’lik çift yıldırım nikahı ile evlendi

Giresun’un Duroğlu Beldesinde yaşayan Emin Kaya (88) çocukluk aşkı Şükriye Öz (82) ile kıyılan yıldırım nikahı ile dünya evine girdi.

Giresun’un Duroğlu Beldesinde yaşayan Emin Kaya (88) çocukluk aşkı Şükriye Öz (82) ile kıyılan yıldırım nikahı ile dünya evine girdi.


Emin dede ile Şükriye ninenin hikayeleri 65 yıl öncesine dayanıyor.


1954 yılında dini nikah ile evlenen Emin dede ve Şükriye nine 30 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldılar. Ayrılığın ardından Şükriye nine bir daha evlenmezken Emin dede ise 3 evlilik daha yaşadı. Yaptığı son evliliğindeki eşinden de ayrılan Emin dede bir süre yalnız kaldıktan sonra Şükriye ninenin kapsını çalarak yeniden kendisiyle evlenmek istediğini söyledi. Emin dedenin teklifini hiç düşünmeden kabul eden Şükriye nine ise tek şart olarak ise resmi nikah istedi.


Emin dede eş adayı Şükriye nine ile birlikte Duroğlu Belediyesi’ne nikah için başvurdu, gerekli işlemler yapıldıktan sonra yaşlı çiftin nikahı bugün Belediye Başkanı Halil Çetin tarafından kıyıldı.


Nikahın 9 aylık Belediye Başkanlığı içinde kıydığı nikahlardan en önemlisi ve en ilginci olduğunu belirten Halil Çetin, “Emin amca ve Şükriye nine yöremizin insanı ve her ikisini de yakinen tanıyoruz. Bunlar bize gelerek evlenmek istedikleri beyan ettiler. İlk önce şaşırdık çünkü aradan yılar geçmiş biri 88 yaşında diğeri 82 yaşında ama biz görevimizi yaptık inceledik her ikisi ile görüştüm ve ‘gerçekten evlenmek istiyor musunuz?’ diye sordum ve ’evet’ dediler. Uzun bir ayrılığın ardından yeniden evlenmek istediler. Biz sağlık raporlarını istedik getirdiler, bizce de evlenmelerinde engel bulamadık ve nikahlarını kıydık” dedi.


82’lik gelin Şükriye Öz yeniden nikah masasına oturduğu Emin Kaya’yı çok sevdiğini belirterek “Benden ayrıldıktan sonra kendim ev yaptım orada yaşadım. Sonrasında ise geldi yanıma benimle evlenmek istediğini söyledi. Şimdi resmi nikah kıyacağız ve hiç ayrılmayacağız“ ifadelerini kullandı.


İşlemlerin ardından nikahı kıyan Belediye Başkanı Halil Çetin, evlilik cüzdanını Şükriye nineye vererek, ‘Allah bir yastıkta kocatsın’ demesi gülüşmelere neden oldu. Nikahın ardından el ele tutuşan yaşlı çift belediyeden çıkarak evlerinin yolunu tuttu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.