KÜLTÜR SANAT - 15 Mart 2020 Pazar 11:07

96 yıl sonra yeniden yayınlanacak

A
A
A
96 yıl sonra yeniden yayınlanacak

Giresun’da 96 yıl önce Osmanlıca olarak yayınlanan İzler dergisi, Latin alfabesine çevrilerek kitap haline getirildi.

Giresun’da 96 yıl önce Osmanlıca olarak yayınlanan İzler dergisi, Latin alfabesine çevrilerek kitap haline getirildi. Kitabin tanıtımı ise derginin 96 yıl önce basım yeri olan Can Akengin Sanat Galesisi’nde gerçekleştirildi.


Giresun’da 1924-1927 yılları arasında Can Akengin ve arkadaşları tarafından yayımlanan “İzler” dergisinin o yıllarda yayımlanan 27 sayısı Latin alfabesine çevrilerek kitap haline getirildi. Birçok davetlinin katıldığı tanıtım etkinliğinde İzler dergisinin orijinal kapak fotoğraflarının de sergisi açıldı. Etkinlikte konuşan kitabın çevirmeni Mustafa Çulfaz, “İzler dergisinin orijinal sayılarını İhsan Hakyemez satın almış ve aynı zamanda basın giderlerini karşılaşmıştır. Bende Osmanlıca’dan Latin alfabesine çevirisini yaparak bugünkü kitap haline getirdik. Bu Giresun’un kültür sanat tarihine ışık tutan bir eserdir. Bu eserde Ayhan Yüksel ve Veysel Usta gibi birçok kişinin de emeği vardır. Bir ekip çalışması yapılmıştır” ifadelerini kullandı.


Giresun’da 96 yıl sonra İzler dergisinin yeniden hayat bulacağını kaydeden Can Akengin Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Gürsel Ekmekçi ise, “O günün şartlarında 15 günde bir olarak yayınlanan İzler dergisi, 96 yıl sonra yeniden hayat bulacaktır. Derneğimiz tarafından çıkartılacak olan İzler, kültür sanat dergisi olarak yayın hayatına yeniden başlayacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.