SPOR - 26 Temmuz 2023 Çarşamba 13:01

Depremde hayatını kaybeden arkadaşının hayalini gerçekleştirdi

A
A
A
Depremde hayatını kaybeden arkadaşının hayalini gerçekleştirdi

TFF 3. Lig ekibi Eynesil Belediyespor’a transfer olan Alperen Aydın, Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden eski takım arkadaşı Saruhan Bolat’ın hayalini gerçekleştirmek için Eynesil Belediyespor’a geldiğini söyledi.


Giresunspor’un altyapısında yetişip, profesyonel olan ve kariyerinde birçok takımın formasını giyen Alperen Aydın, Giresun’un 3. Lig’deki temsilcisi Eynesil Belediyespor’a transfer oldu. Düzenlenen imza töreninde konuşan Alperen Aydın, Giresunspor’dan takım arkadaşı olan ve 6 Şubat depreminde Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden eski takım arkadaşı Saruhan Bolat’ın hayalini gerçekleştirmek için Eynesil Belediyespor’a geldiğini söyledi.


Saruhan ile 14 yıllık çok yakın bir arkadaşlığının olduğunu ifade eden Alperen Aydın, “Öz kardeşim olsa anca bir insanı bu kadar fazla sevebilirdim. Şubat ayından bugüne kadar geldiğimiz süreç benim için çok zorlu geçti. Her gün, her saat yanında olan bir insana ulaşamamak, onun sesini tekrar duyamamak benim için çok zor. Benim buraya gelmemin en büyük sebeplerinden biri Saruhan’ın böyle bir hayali olmasıydı. Eynesil Belediyespor 3. Lig’e çıktığında ‘İnşallah orada oynarım’ diye bir hayali vardı. Bana birçok yerden transfer teklifi vardı ama içimden bir ses bu sene memleketimde ve ailemin yanımda kalmamı söyledi, onun için bu sene burada kalmaya karar verdim” diye konuştu.


Giresunspor alt yapısından yetişen Saruhan Bolat, Kahramanmaraş İstiklal Spor forması giyerken 6 Şubat depreminde Kahramanmaraş’ta hayatını kaybetmişti.


Depremde hayatını kaybeden arkadaşının hayalini gerçekleştirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin bilim, teknoloji ve günlük yaşam üzerindeki etkisine değinildi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Uluslararası Matematik Günü kapsamında "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda "Matematik ve Umut" temasıyla düzenlenen program; Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Matematik Kulübü ve Arf Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya öğrencilere seslenerek "Bugün burada matematiğin büyülü dünyasını yaşayarak öğreneceğiz. Biz her şeyden önce öğretmeniz. Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde aramızda çok değerli matematik öğretmenleri de bulunuyor. Öğretmen, öğrenme ortamını oluşturan ve öğrencinin yolunu aydınlatan kişidir. Bu etkinlik, öğrencilere dünyaya bakışı ve geleceği yorumlamanın matematikle mümkün olduğunu gösteriyor" dedi. Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kişi ile Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Neslihan Usta tarafından matematiğin hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu belirtilerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması gerektiği ifade edildi. Farklı yaş grubundan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte matematiğin disiplinler arası önemini yakından görme imkânı elde eden katılımcılar hem eğlendi hem öğrendi. Ayrıca matematik üzerine yapılan resimler, deneyler ve bilgilendirici materyaller gün boyu fuaye alanında sergilendi.