GENEL - 04 Şubat 2020 Salı 14:07

Eynesil-Ören Beldesi arasındaki yeni yol inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu

A
A
A
Eynesil-Ören Beldesi arasındaki yeni yol inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu

Giresun’un Eynesil ilçesi ile Ören Beldesi arasında yapımı süren yeni yol inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu.

Giresun’un Eynesil ilçesi ile Ören Beldesi arasında yapımı süren yeni yol inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu. Mahkeme kararıyla ilgili Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren, sadece zaman kaybı olduğunu söyledi.


Yaklaşık 5 yıldır yapım çalışmaları devam eden ve 0 ile 2,5 kilometre arasında yapılması öngörülen yol bilirkişilerin verdiği karar sonrası Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.


"Yol çalışmalarının durması, yolun tamamlanması için bir engel teşkil etmiyor" diyerek mahkeme kararını değerlendiren Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren “Devletin yüzde 95 istimlak bedeli ödediği bu yol her harikulade geçecek. Mahkeme kararı sadece zaman kaybıdır. Daha önce yerel mahkemenin yolun durdurulmasıyla ilgili verdiği bir karar vardı ve konu Samsun İdari Mahkemesine taşındı. Karayolları’nın avukatları yerel mahkemenin verdiği kararın bozulması için dilekçe vermişlerdi. Mahkeme dilekçeyi kabul etmedi ve bilirkişilerin verdiği karar doğrultusunda yol çalışmaları tamamen durdu. Devlet bu yolun yüzde 95 kamulaştırma parasını ödemiş. Şimdi Karayolları Genel Müdürlüğü bu yolun kamu yararına dair mahkemeye bir yazı yazacak ve mahkeme bunu bu şekilde kabul etmek zorunda kalacak. Bu süreçte karayollarının böyle bir hakkı var çünkü. Yolumuzun tamamı 6,7 kilometre olacak ve alt yapı çalışmaları tamamen bitmiş durumda. İkinci etap yol çalışmaları için yeni ihale haziran ayında yapılacak. Bu yolun projesi ve tüm etüt çalışmaları bitti. Arazi sahiplerinin istimlak bedelleri de hesaplanıp en kısa zamanda yatırılacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.