ÇEVRE - 06 Mayıs 2022 Cuma 18:22

Fındık üreticileri bilgilendiriliyor

A
A
A
Fındık üreticileri bilgilendiriliyor

Giresun Ziraat Odası tarafından fındık üreticileri zararlı böcekler ve külleme hastalıklarına karşı yüz yüze bilgilendiriliyor.

Giresun Ziraat Odası tarafından fındık üreticileri zararlı böcekler ve külleme hastalıklarına karşı yüz yüze bilgilendiriliyor.


Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti çerçevesinde tarım danışmanları tarafından fındık üreticilerinin yüz yüze bilgilendirildiğini kaydetti. Karan yaptığı açıklamada, ”Tarım danışmanları tarafından üreticilere mayıs ayı içerisinde fındık tarımında yapılması gereken faaliyetler anlatılıyor. Mayıs ayında fındık bahçelerinde zararlı böcek ve külleme hastalığına karşı ilaçlama ile yabani otlarla mücadele yapılması gerekiyor. Meyveler mercimek iriliğini alınca fındık kurdu ve fındık yeşil kokarcasına karşı etkili ilaçlar kullanılarak, ilaçlı mücadele yapılmalıdır. Ayrıca yabancı ot mücadelesine başlanabilir. Mayıs ayı ortasından itibaren önerilen azotlu gübrenin ikinci yarısı kullanılabilir. Kök sürgünü temizliği yapılabilir. Fındık teke böceğine karşı mücadele zamanı da bu aydır. Bahçeye verilecek gübreler toprak ve yaprak analiz sonucuna göre hangi çeşit ve ne miktarda verileceği bilinerek uygulanmalıdır. Tüm ilaçlamalar zararlı tespit edilip belirli bir yoğunluğa ulaştıktan sonra yapılmalıdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.