SPOR - 09 Mart 2021 Salı 17:08

Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet: “Giresunspor’un bütün sorumluluğu bana ait”

A
A
A
Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet: “Giresunspor’un bütün sorumluluğu bana ait”

TFF 1.

TFF 1. Lig’de liderliğini sürdüren GZT Giresunspor, üst üste kaybettiği iki maçın ardından zirvedeki konumunu korumak adına mücadelesini sürdürüyor. Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, zirveyi korumak ve orada kalabilmenin zor olduğunu belirterek, "Giresunspor’un bütün sorumluluğu bana ait" dedi.


TFF 1. Lig’in 26. haftasında Bandırmaspor’u konuk edecek olan GZT Giresunspor, hazırlıklarını sürdürüyor. GZT Giresunspor, 12 maçlık galibiyet serisini Altay ile oynadığı karşılaşma ile sonlandırmıştı. Son olarak Ümraniyespor deplasmanında mağlup olan GZT Giresunspor, Bandırmaspor maçı ile bu durumu düzeltmek istiyor. Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, Çotanak Spor Kompleksi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


Karaahmet, alınan sonuçların her zaman istendiği gibi olmadığı belirterek, “Bu sonuçları sindirebilmeyi öğrenmemiz gerek. Sonuçlar zaman zaman istediğimiz gibi olmayabilir. Çünkü çok şey isteyebiliriz. Tüm takımlar istiyor, tüm başkanlar istiyor. Ama o gün sahadan 3 sonuçtan biriyle ayrılmak durumuyla karşı karşıyayız. Hep söylüyorum; zirvede olmak zor bir şeydir. Orada kalabilmek daha da zordur. Yönetim kurulu olarak bunun için yapılması gereken her şeyi biz yapıyoruz. Ama Giresunspor takımı maç kaybetmeyecek mi, tabi ki kaybedecek. Futbolda bazen bu sonuçları sindirebilmeyi ve bu sonuçlara karşı tepki verebilmeyi becermemiz lazım. Bu önemlidir” dedi.


Giresunspor’un yakaladığı başarıyı tüm Türkiye’nin konuştuğunu ifade eden Karaahmet, “Giresunspor özellikle sportif başarıda iyi gitmeye başladı. Hatta rekorlar kırmaya başladı. Dikkat ederseniz Giresunspor’un ismi dünyaca ünlü kulüplerle anılmaya başlandı. Giresunspor’un bu yaptıkları bugünkü takımın, teknik kadromuzun ve hocamızın başarısıdır. Bizler onlara yol açıyoruz. Onlara samimiyetle yaklaşıyoruz ve onlardan beklentilerimizi anlatıyoruz. Giresunspor, Türkiye’de yaklaşık 10 haftadır liderliği götüren bir takımdır. Hem de kurumsal anlamda kulübü bir çıkmaza sürüklemeden gitmeye çalışan bir takımdır. Ben de kulüp başkanı olarak hiç maç kaybetmeyen bir kulüp başkanı olmak isterim. Ama yok. Hiçbir şey öyle kolay olmayacak. Hep söylüyorum; eğer biz krizlerde dağılırsak, yönetemezsek elimizdekini kaybederiz. Bu süreci doğru götürebilirsek başarılı oluruz. Aslında bizim sınavımız tüm Giresun’un sınavı. Giresunspor, Türkiye’nin başarılarını konuştuğu bir kulüp. Bu Giresun için inanılmaz bir reklam. İnanılmaz bir bilinirlik. Tabi bu haliyle her şeyi etkiliyor” diye konuştu.


Takımın futbolcuları ve teknik kadrosu ile bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu belirten Hakan Karaahmet, bu sorumluluğun başka birine yüklenmemesi gerektiğini vurguladı. Karaahmet, “Bu takımı ve teknik kadroyu oluşturan, bu hocayı getiren benim. Bunun bütün sorumluluğu bende. Başka sorumlu aramayın, başkasına bu sorumluluğu yıkmayın. Çünkü o çocuklar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bugüne kadar yaptılar ve bundan sonra da yapmaya çalışacaklar. Hiçbir şüphem yok. Bazen şunu görüyorum; futbolcularımızın üzerinde sosyal medya aracılığıyla farklı baskılar kuruluyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Ben Eren Tozlu’yu takıma getirebilmek için çok emek sarf ettim. Eren Tozlu, Süper Lig’de kalmak istediğini söyledi. Ama ben hep söyledim, Giresunspor’un Giresunlu bir kaptanı olsun. Eren’in burada hiç suçu yok. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Daha çok şey yapması beklenebilir. Ama elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Gücü o kadar, onu yapabiliyor. Bunu eleştirebilirsiniz. Ama suçlu bu diyemezsiniz. Bir suçlu varsa o da benim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.
Aydın Nazilli’de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrenciler, hazırladıkları projelerini heyecanla protokol üyelerine anlattı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda öğrenciler, hazırladıkları bilimsel çalışmaları davetlilere detaylarıyla anlattı. 17 projenin yer aldığı fuarda 13 tasarım, 4 inceleme, 1 de araştırma projesi yer aldı. Öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı çalışmalar, protokol üyelerinden tam not aldı. Fuarın tek araştırma projesi olan “Bukalemun Saha Çalışması” projesi dikkat çekti. Bukalemunların tanıtımını ve ekosisteme olan katkılarının öne çıkarıldığı çalışmada öğrenciler, köylerdeki vatandaşlara bukalemunlar hakkında bilgi verdi ve bu hayvanın ne kadar tanındığına dair araştırma yaptı. Alper Barlık danışmanlığında projeyi hazırlayan öğrenciler İlknur Atik ve Bahriye Çiftçi, bukalemunların öldürülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız bukalemunların tanıtımlarını sağlamak ve bitki zararlıları ile mücadelesinde etkisini göstermek. Kıyı bölgelerinde daha çok varlık gösteriyor. Hassas bir hayvan oldukları için en ufak bir etkileşimde ölebiliyorlar. Bu yüzden insanlarımızı bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Soylarını devam ettirmek istiyoruz. İnsanlar bukalemunları yakalayıp öldürüyor, bazıları ilaç yapıyor. Tıpta böyle bir şeyin karşılığı yok ama halk arasında böyle bir inanış var. Arslanlı Mahallesini pilot bölge olarak seçtik. Mahalle sakinlerine bukalemunları tanıttık. Orada 100 kişi ile röportaj yaptık, 78 kişi bukalemunları tanımadığını söyledi. Kalanı ise tanıyıp öldürdüklerini söyledi. Biz de yararlarını anlattık” ifadelerini kullandı.