EĞİTİM - 21 Nisan 2025 Pazartesi 21:33

"Yetenek Her Yerde" DOKKAF’25 fuarı Giresun’da kapılarını açtı

A
A
A
"Yetenek Her Yerde" DOKKAF’25 fuarı Giresun’da kapılarını açtı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin "Yetenek Her Yerde" vizyonu doğrultusunda düzenlenen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’25), Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.


Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, etkinliğe katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti. Rektör Can, "Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda üniversitemizin ev sahipliğinde ve bölgemizdeki 6 paydaş üniversitenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nda sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.


Açılış töreninin ardından fuara katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi. DOKKAF’25 Fuarı, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleri bir araya getirerek, gençlere istihdam imkânı sunmayı ve kariyer planlamalarında rehberlik etmeyi amaçlıyor. Fuar süresince panel ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Giresun Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Özel İdaresi, AFAD, Göç İdaresi, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü de fuar alanında stant açarak öğrencilere tanıtım ve bilgilendirme yapacak. Kurumlar, kariyer imkanlarını tanıtmak amacıyla broşürler, afişler, pankartlar, tanıtım filmleri ve görseller aracılığıyla katılımcılara detaylı bilgi sunacak.


Bu yıl Giresun Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğin paydaş üniversiteleri arasında ise Avrasya Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi yer aldı.



"Yetenek Her Yerde" DOKKAF’25 fuarı Giresun’da kapılarını açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.