YEREL HABERLER - 10 Mart 2016 Perşembe 08:45

Başkan Çimen TOKİ Uzmanları İle Konut Alanını İnceledi

A
A
A
Başkan Çimen TOKİ Uzmanları İle Konut Alanını İnceledi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, konut projeleri kapsamında Hasanbey Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Beraberinde TOKİ Kentsel Dönüşüm Uzmanları Mehmet Akif Arkalı, Eyüp Can, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Recep Özdener, Strateji Geliştirme Müdürü Melih Çoban, Şehir Plancısı Cengiz Özgeriş ve Hasanbey Mahalle Muhtarı Hamza Bayrak ile birlikte Topal mevkisindeki alanı inceleyen Başkan Çimen, kente kazandıracak oldukları konut projelerine adım adım yaklaştıklarını belirtti.
Topal yolu mevkisinde bin 840 konutu şehre kazandıracaklarını kaydeden Başkan Çimen, "Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal konutları Allah’ın izni ile şehrimize kazandıracağız. Projemiz için sona yaklaşıyoruz. TOKİ’den gelen uzman arkadaşlarımızla alanda incelemelerde bulunduk. Bizim yapmış olduğumuz çalışmanın yanında kendileri de çalışma yürütecekler. Önümüzdeki günlerde TOKİ Emlak Dairesi Başkanı sn Dursun Baştürk’ü de misafir edeceğiz. İnşallah yapmış olduğumuz görüşmelerin arından projemizi kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz" dedi.
Başkan Çimen, daha önce Topal yolu için planladıkları bin konut projesini genişlettiklerini belirterek, "Bu alana bin 840 konut sığdırdık. Bu alanı kentsel gelişim alanı olarak belirledik. Yine bu bölgede kentsel dönüşüm alanımız var. Önümüzdeki süreçte burası için de bir çalışma yapacağız. Gümüşhane’miz maalesef planlı kentleşme hamlesini yıllardır yapamadı. Burada yapacak olduğumuz konutlar örnek olacak" diye konuştu.
Başkan Çimen daha sonra Hasanbey Mahallesi’nde yürütülen tünel çalışmalarını inceleyerek, Hasanbey ile Oltanbey Mahallesi arasındaki tünelden geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.