YEREL HABERLER - 30 Mart 2016 Çarşamba 19:31

Başkan Çimen Sanayi Esnafına AVM Projesini Anlattı

A
A
A
Başkan Çimen Sanayi Esnafına AVM Projesini Anlattı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Daltaban Semtindeki sanayi esnafı ile toplantı düzenleyerek, söz konusu bölgede uygulayacakları alışveriş merkezi projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Beraberinde Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Özel Kalem Müdürü Mustafa Demir, İşletme Müdürü Vedat Taşdemir, Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk ve Zabıta Müdürü Halit Şişman ile birlikte esnafla buluşan Başkan Çimen, Belediye çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Mevcut otogar ve sanayi alanının bulunduğu bölgede alışveriş merkezi projesini uygulamaya koyacaklarını kaydeden Başkan Çimen, herkesin elini taşın altına koymasını istedi.
Başkan Çimen, büyüyen ve gelişen Türkiye’de yeni Gümüşhane’yi hep birlikte inşa edeceklerini ifade ederek, “Göreve geldiğimizde önümüze koymuş olduğumuz hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimize hamdolsun yaklaşıyoruz. 2 yılda çok önemli işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze kattık ve şehrimizin her noktasını şantiyeye çevirdik. Gümüşhane halkının bize göstermiş olduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Şehrimizin kaybolan yıllarını kurtaracağız. Bazıları bizim hakkımızda karalama kampanyaları yürütüyor. Ama biz onları Allah’a havale edip önümüze bakıyoruz. Milletimize ve şehrimize karşı olan hizmet aşkımızdan bizi hiç kimse yıldıramayacak. Tek amacımız var. O da şehrimizi daha modern ve yaşanılabilir hale getirmek" dedi.
Daltaban semtindeki otogar ve sanayi sitesini kapsayacak şekilde proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Çimen, "Burada uygulayacağımız proje şehrimize vizyon katacak. Yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirmeyi planladığımız projemiz ile şehrimiz bir alışveriş merkezine kavuşacak. Bizim şehrimizde bir alışveriş merkezi yok, sinema yok. Neden insanlarımız bu imkanlardan faydalanamasın? Bu yatırımı Allah’ın izni ile şehrimize kazandıracağız. Ancak bunu yaparken de herkesin elini taşın altına koyması gerek. Sanayi ve otogar esnafımızı mağdur etmeden buranın taşınma işlemlerini başlatacağız. Bu süreci hep birlikte el ele vererek aşacağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için şehrimizin kabuğunu kırması gerek. Buraya yapılacak olan alışveriş merkezi için yatırımcı hazır. Hep birlikte bu süreci yürüterek, şehrimize alışveriş merkezini kazandıracağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.