GENEL - 25 Kasım 2016 Cuma 16:12

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gümüşhane’de

A
A
A
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gümüşhane’de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de en fazla barajın Gümüşhane’de olduğunu belirterek Gümüşhane’ye 6 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.
Rize’de katıldığı 4. Ulusal Taşkın Sempozyumu sonrası karayolu ile Gümüşhane’ye geçen Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak Gümüşhane Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Okay Memiş’ten brifing alan Bakan Veysel Eroğlu, özellikle bakanlık olarak ‘gümüş’ şehrine altın yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Bugün bakanlığına ait 28 tesisin toplu açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Eroğlu “11 tane baraj ve göletin temelini atıyoruz. Bu görülmüş bir şey değil. Gümüşhane’ye en çok gelen bakanlardan biriyim. Her gelişte müjde verdik. Şimdiye kadar 72 müjde verdik. Bu seferde 37 müjdeyle geldim. 310 milyon TL’lik. Bunlar çok önemli Gümüşhane’yi uçuracak müjdelerle geldik. DSİ burada muhteşem çalışmalar yapıyor. Orman Teşkilatı burada köklü şekilde el attı” dedi.
Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçeceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, Şili’den buraya ceviz gelmesinin Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyledi. Gümüşhane’ye daha önce verdikleri 72 müjdeden 40’nı bitirdiklerini ifade eden Eroğlu “Gümüşhane hükümetimiz için çok önemli. Türkiye’de en fazla baraj olan il Gümüşhane. Şuana kadar 6 milyar TL’lik yatırım yaptık. En büyük yatırımlar da bizim bakanlığımıza nasip oldu. Gümüşhane’yi dünya turizmine açacağız. Havalanı müjdesini başbakanımız vermişti. Bize ‘Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapın’ talimatı verdi” diye konuştu.
Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi’ne katılmak üzere valilikten ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakaryaspor - Çorum FK maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 37. haftasında oynanan Sakaryaspor-Çorum FK maçının ardından iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 37. haftasında Sakaryaspor, konuk ettiği Çorum FK’ya 4-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Murat Balaban ve Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar mücadeleyi değerlendirdi. Uğur Uçar: "Rakibe saygı duyarak oynadık, güzel galibiyet aldık" Galibiyetin ardından play-off hesaplarını değerlendiren Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Sakarya camiasına geçmiş olsun diliyorum. Küme düştüler ama Sakarya camiası güçlü bir camiadır. Tekrar ayağa kalkıp, hak ettikleri yere geleceklerine inanıyorum, onlara başarılar diliyorum. Düşmüş rakibimiz vardı. Biz de puan hesaplamaları yapıyorduk, maçı kazanırsak ne olur diye rakibe saygı duyarak oynadık. Güzel bir galibiyet aldık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Erzurumspor FK maçına hazırlanacağız. O maçı da kazanıp üsteki rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Ona göre play-off’taki yerimiz belli olacak. Ondan sonra da planımızı yapıp, yolumuza bakacağız" dedi. Murat Balaban: "Genç kardeşlerimizi Sakaryaspor’a kazandırmak istiyoruz" Önceliklerinin genç oyuncular olduğunu belirten Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Murat Balaban, "Sakaryaspor olarak durumumuz ortada. Biz büyük bütçelerle yapılmış bir takıma karşı oynadık. Onlarında play-off hedefi var. Oyun olarak da bireysel olarak da baktığımızda bizden biraz daha üstün gibi gözüktüler. Bizlerde tabi bazı genç oyuncularımızı oynatmak istedik, onları görmek istedik. Başta yabancıları oynattık. Kulübümüz ile alakalı ileride problemler olmasın diye oynatmayı düşündük. Genç kardeşlerimizin zarar görmemesi adına, Sakaryaspor’a bir kaç tane genç kazandırabilir miyiz düşüncesi ile bazı genç oyuncularımızı soktuk. Bir 6 numara inşallah Sakaryaspor’a kazandıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.