YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 13:25

Gümüşhane’de ilk ters omuz protezi yapıldı

A
A
A
Gümüşhane’de ilk ters omuz protezi yapıldı

Gümüşhane Devlet Hastanesinde sağlık yatırımları meyvesini vermeye devam ediyor.

Gümüşhane Devlet Hastanesinde sağlık yatırımları meyvesini vermeye devam ediyor.


Geçirdiği kaza sonrası, düşmeye bağlı olarak sağ pazu kemiği kırılan ve sağ kol bölgesini oynatamayan 66 yaşındaki Fikrin Bilgin isimli vatandaş, Gümüşhane’de daha önce hiç uygulanmayan bir yöntemle sağlığına kavuştu.


Geçirdiği kazanın ardından hastanede omzuna platin takılan, ancak daha sonra pazu kemiğinin dolaşımının bozulması ve de kaynamanın gerçekleşmemesi nedeniyle kolunu oynatamayan Fikri Bilgin’e Op. Dr. Yunus Demirtaş tarafından cerrahi kararı verildi. “Ters omuz protezi” tedavisi uygulanan Bilgin, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından kolunu kullanmaya başladı.



“Bu Tür Hastalar İçin İyi Bir Seçenek”


Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yunus Demirtaş ise Gümüşhane’de ilk kez uygulanan “Ters Omuz Protezi Tekniği”nin kullanımının giderek yaygınlaştığını ve pazu kemiğinin çok parçalı kırıklarında tedavide iyi bir seçenek olduğunu söyledi.


Bu tedavi sayesinde omuzunu günlük işleri için kullanamayan hastaların tedavi sonrası omuz eklem hareketlerinin açıldığını ağrısız bir omuza kavuştuklarını belirten Demirtaş, tedavi sonuçlarının çok daha iyi olabilmesi için hasta uyumunun şart olduğunu belirtti.


Bu ameliyatın uzun süredir rotator manşet yırtığı denilen omuzu kaldıran kas liflerinin yırtılması sonucu omuz ekleminde meydana gelen hareket kısıtlılığı ve eklem kireçlenmesinde de uygulanabileceğini belirten ve bu yöntemi Gümüşhane Devlet Hastanesinde ilk kez uygulayan Op.Dr Yunus Demirtaş, hastaya gerekli malzemenin alınmasında gerekli destekleri veren Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerine, Devlet Hastanesi yönetimine ve ameliyat ekibine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.