YEREL HABERLER - 09 Nisan 2017 Pazar 19:06

İmam Hatip Liseleri Gümüşhane’de yarıştı

A
A
A
İmam Hatip Liseleri Gümüşhane’de yarıştı

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışması bölge finali Gümüşhane’de yapıldı.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışması bölge finali Gümüşhane’de yapıldı.


Merkez Kemaliye Camiinde Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi organizasyonunda düzenlenen yarışmaya Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Iğdır, Kars, Ağrı, Muş illerinden öğrenciler katıldı.


Ezan okuma yarışmasına 12, hafızlık yarışmasına 4 yarışmacının katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini ise İl Müftüsü Ercan Aksu başkanlığında din görevlileri, öğretmen ve Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan heyet gerçekleştirdi.


Yarışmanın başlangıcında konuşan koordinatör okul Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar Gül, programın bir yarışma değil, hayırda yarışmaya vesile olan bir etkinlik olduğunu ve hiçbir kaybedeni olmadığını vurguladı.


İlk olarak Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışmaları yapıldı. Yarışma sonucunda Erzurum Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Ağveranlı birinci, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mürsel Başak ikinci ve Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Ahmet Dursun üçüncü oldu.


Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında ise Artvin Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerim Bülbül birinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdullah Arfat ikinci ve Gümüşhane Kelkit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Nas üçüncü oldu.


Yarışma sonunda konuşan Müftü Aksu, “Bu yarışmanın kaybedeni yok. Bu bölge yarışması. İnşallah en isabetlisi olmuştur. Her iki kategoride de yarışan bu çocuklarımızın her biri gül bahçesindeki bir güldür. İnşallah bu çocuklarımız yarıştıkları alanlarda kendilerini çok daha iyi geliştirirler” diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, yarışmaya katılan ve öğrencilere emek veren herkese teşekkür etti.


Yarışmada birinci olan öğrencilere Belediye Başkanlığı tarafından tam altın, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek ve dördüncülere de gram altın hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bellona’dan iyi uykuya yeni dokunuş Bellona; yeni yatak koleksiyonuyla konforu, yenilikçi teknolojileri ve sürdürülebilir tasarım anlayışını bir araya getirerek tüketicilerine daha nitelikli bir uyku deneyimi sunuyor. Bellona, ’Benim İyi Uyumam Lazım’ mottosuyla geliştirdiği en yeni yatak koleksiyonunu tanıttı. Yeni koleksiyonda yer alan Bio Natura, Bio Comfort ve Gold Prestij yataklar; konforu, özel geliştirilen teknolojileri, sürdürülebilirlik yaklaşımını ve modern tasarım anlayışını bir arada sunuyor. Koleksiyon kapsamında hazırlanan reklam filminde ise uykunun bir lüks değil; herkes için temel bir ihtiyaç ve hak olduğunun altı çiziliyor. ’Benim İyi Uyumam Lazım’ mottosuyla şekillenen iletişim dili, kaliteli uykunun günlük yaşam, sağlık ve yaşam konforu üzerindeki önemine dikkat çekiyor. Koleksiyonun öne çıkan modellerinden Bio Natura Yatak, ısırgan otu liflerinden üretilen nettle kumaşı ve bitkisel kaynaklı bio süngeriyle çevre dostu bir yapı sunarken, doğal bir uyku deneyimi yaşatıyor. Torba ve mikrocell yay sistemi sayesinde vücuda noktasal destek sağlayan ürün, yüksek hava geçirgenliği ve nem emiciliğiyle konforu artırıyor. Bio Natura, hem estetik tasarımı hem de sunduğu konfor özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bio Comfort Yatak ise üründe kullanılan Enviro kumaş teknolojisi sayesinde teri hızla emerek kuruluk hissi sağlıyor; uyku sırasında serin ve kuru kalmaya yardımcı oluyor. Sürdürülebilirlik ve konforu bir arada sunan ürün, içeriğindeki bio sünger ve 5 bölgeli torba yay sistemiyle vücudun farklı bölgelerine uygun destek vererek omurganın doğal yapısını destekliyor. Nem yönetimi ve anti-statik özellikleriyle dikkat çeken Bio Comfort, karbon ayak izinin azaltılmasına da katkı sağlıyor. Koleksiyonun premium tarzda tasarlanan modeli Gold Prestij Yatak ise şık tasarımı ve gelişmiş konfor özellikleriyle öne çıkıyor. Nanogold teknolojili özel örme kumaşı ve içeriğindeki altın suyu apresi sayesinde statik elektriği azaltmaya yardımcı olurken, 7 bölgeli torba yay sistemi ve yüksek yoğunluklu sünger katmanıyla vücuda optimum destek sunuyor. Dolgun ped katmanı ise ekstra konfor ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Bellona, yeni yatak koleksiyonuyla farklı ihtiyaç ve beklentilere yönelik çözümler sunarken, yatak kategorisindeki yenilikçi yaklaşımını da güçlendirmeyi sürdürüyor.