GENEL - 10 Nisan 2017 Pazartesi 14:02

Gümüşhane-Tirebolu karayolunda heyelan

A
A
A
Gümüşhane-Tirebolu karayolunda heyelan

Doğu Karadeniz’i dağ zirvesi olmadan Doğu Anadolu’ya bağlayan tek geçiş güzergahı olan Gümüşhane-Tirebolu karayolunda baharla birlikte heyelan ve kaya düşme vakaları başladı.

Doğu Karadeniz’i dağ zirvesi olmadan Doğu Anadolu’ya bağlayan tek geçiş güzergahı olan Gümüşhane-Tirebolu karayolunda baharla birlikte heyelan ve kaya düşme vakaları başladı.


Yoğun kar yağışının ardından ısınan havalarla birlikte dik bir vadi içerisinde yapılan ve derin şev kesitleri bulunan yolda kayalar sürücülerin korkulu rüyası oluyor.


Bugün sabah saatlerinde Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyü sınırlarında gerçekleşen kaya düşme vakasında, yol kenarındaki deva kaya kütlesi koparak karayolunu ulaşıma kapattı. Olay esnasında yoldan geçen araç olmaması nedeniyle facianın ucuz atlatıldığı heyelanda yola düşen dev kaya parçaları iş makinesi marifetiyle temizlendi.


Yaklaşık 2 saat boyunca devam eden çalışmalar sırasında küçük araçların geçişine izin verilirken, tır ve kamyonlar ise bir süre yolda bekletildi.


Yetkililer baharla birlikte kayalar arasındaki buzların hızla çözülmesi sonucu kaya düşmeleri ve heyelan vakalarının bu yolda sıklıkla olduğuna dikkat çekerek bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Diğer yandan heyelanın ardından yolu kullanmak isteyen bazı sürücüler kendilerine geçiş verebilmek için yolu kendi imkanlarıyla açma çabasına girdikleri gözlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.