YEREL HABERLER - 02 Mayıs 2017 Salı 11:51

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı

A
A
A
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı.


Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların ilk gününde 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Toplantıda ilk olarak gündem maddeleri arasında yer alan Kelkit ilçesine bağlı “Deliler” köyünün adının değiştirilmesiyle ilgili talep görüşüldü. Köylülerin verdiği dilekçeye istinaden İl İdare kurulunda görüşülen ve köyün adının “Deliller” olarak değiştirilmesini öngören teklif maddesi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Meclis onayının ardından dosya tekrar Valiliğe gönderilecek ve bundan sonraki süreç İl İdare Kurulu tarafından yürütülecek.


Gündemdeki bir diğer konu ise Kelkit ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinde çalıştırılan araçların giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanmasıyla ilgili teklif yazısı oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda birlik bünyesinde Kelkit’in köylerine hizmet veren kanal kazıcı ve çöp toplama araçlarının akaryakıt ve yedek parça giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması teklifi kabul edildi.


Toplam 5 gün sürecek olan toplantılarda yeni eklenecek gündem maddelerinin yanısıra Balyemez, Yeşildere ve Özdenoğlu konaklarının satışlarıyla ilgili komisyonların hazırladıkları raporlar, imar planları ve İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı kesin hesabı görüşülecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.