GENEL - 27 Ağustos 2018 Pazartesi 10:23

Gümüşhane İl Özel İdaresinde bayramlaşma töreni

A
A
A
Gümüşhane İl Özel İdaresinde bayramlaşma töreni

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi.

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi. Programa emekli olan personelin de katılması dikkatlerden kaçmadı.


İş akışının yavaşlamaması için erken saatte kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen programda kurum yöneticileri ve işçi-memur çalışanlar bir araya geldi.


Etkinlikte konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan tüm çalışanlarının bayramını kutlayarak, Özel İdare çatısı altında TYP’li işçisi, şirket işçisi, kadrolu işçisi, memuru olarak hep bir ve birlikte olduklarını, birlik ve beraberlik içerisinde Gümüşhane’de güzel hizmetlere imza attıklarını vurguladı.


Hem ülkenin hem de Gümüşhane’nin şartlarının 15 yıl önceye göre çok daha iyi konuma geldiğini vurgulayan Akdoğan, “15 yıl geriye gittiğimizde bugünün şartları çok daha iyileşti. Asfaltı olmayan, suyu akmayan nadir köylerimiz var. Bu ülkeye, bu şehre hizmet etmekten ben gurur duyuyorum, inanıyorum ki sizler de aynı şekilde gurur duyuyorsunuz” dedi.


Birlik beraberlik içerisinde olunması ve vatana sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Akdoğan, “Yakın coğrafyamıza, dünyaya bakmamız, olup bitenden haberdar olmamız gerekiyor. Sadece önümüzdeki işe bakarak hayatımızı yönlendirirsek tek başına yeterli olmaz” şeklinde konuştu.


Uzun bir bayram tatilinin ardından hiç hız kesmeden tatil öncesi olduğu gibi bundan sonra da yoğun çalışma programını sürdüreceklerini dile getiren Akdoğan, “Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gümüşhane İl Özel İdaresi ilimiz için büyük bir kurum. İlde vatandaşlarımızın gözü bu kurumun üzerinde. Sizlerin yaptığı somut işler silinip gitmiyor. Yollar arazide, sular çeşmelerden akıyor. Her türlü faaliyetimiz görünürde. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Hakk’a yakınlaşmanın bir yolu da halka hizmet etmektir. Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu manada emeğini, alın terini esirgemeyen değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Etkinliğe katılan ve yıl içerisinde emekli olan iş makinesi operatörü Mustafa Çimen ise kısa bir konuşma yaparak yıllarca birlikte hizmet ürettiği mesai arkadaşlarıyla bayramlaşmak istediği için kuruma geldiğini kaydetti. Çimen’i tebrik eden Genel Sekreter Akdoğan da “Emekli olan personelimiz bile kurumdan kopamıyor. İşte Özel İdare böyle bir kurum” ifadelerini kullandı.


Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman ise şirket personelinin yıllık izin sorunuyla ilgili çözüm noktasına geldiklerini belirterek, sendikal faaliyetler hakkında çalışanlara kısa bilgiler aktardı.


Çalışanların sorunlarını yöneticilere aktarma fırsatı da bulduğu programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman, Kemalettin Demirkıran, birim müdürleri, Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, Özel İdare Yol-İş İşyeri Temsilcisi Cevdet Şişman ve çalışanlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)