GENEL - 20 Aralık 2020 Pazar 12:15

Torul’da ihtiyaç sahipleri “Gönül Pınarı” projesiyle üşümeyecek

A
A
A
Torul’da ihtiyaç sahipleri “Gönül Pınarı” projesiyle üşümeyecek

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Pınarı" projesi kapsamında ilçede 4 noktaya giysi kumbarası konuldu, ihtiyaç sahiplerinin bu giysilere ulaşabilmesi için gönül pınarı mağazası açıldı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Pınarı" projesi kapsamında ilçede 4 noktaya giysi kumbarası konuldu, ihtiyaç sahiplerinin bu giysilere ulaşabilmesi için gönül pınarı mağazası açıldı.


Birkaç ay önce ilçe merkezinin 50 farklı noktasına sokak hayvanları için su ve mama kabı yerleştiren Torul Belediyesi, şimdi de ihtiyacı olmayanların verdiği elbise ve ayakkabıları ihtiyaç sahiplerinin istediği kadar alabileceği Gönül Pınarı projesini hayata geçirdi.


Proje ile ilçe merkezine şimdilik 4 tane yerleştirilen kumbaralara insanlar kullanmadıkları elbise ve ayakkabıları paketleyip atıyor. İlgi fazla olunca Belediye 4 kumbara daha yapmak için harekete geçerken kumbaralarda kısa sürede dolan elbise ve ayakkabılar Belediye görevlileri tarafından proje kapsamına açılan Gönül Pınarı Mağazası’na götürülerek tasnif ediyor.


Hem ilçe merkezi hem de köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin faydalanacağı projenin 20 gündür devam eden hazırlık döneminde vatandaşlar 2 bin parça giysi ve diğer malzemeyi kumbaralara atarak projeye olan desteğini gösterdi.


Projenin “yaşayan proje” olması için takipçisi olacağını kaydeden Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, pazartesi gününden itibaren giysileri isteyenlerin gelip mağazadan alabileceğini, gelemeyenlerin de bizzat evlerine kadar bu malzemelerin Belediye ekiplerince götürüleceğini söyledi.



“20 günde 2 bin parça giysi geldi”


Sokak hayvanları için hayata geçirdikleri projenin büyük bir başarıyla devam ettiğini şimdi de başka bir sosyal projeyle vatandaşların desteğine talip olduklarını kaydeden Başkan Özdemir, “Gönül Pınarı projemizle insanlarımızın evinde kullanmamış oldukları giysi, çanta, çocuk kıyafetleri, okul kıyafetlerini giysi kumbaralarında toplamak ve bunları ihtiyaç sahibi olan kişilere iletmeyi amaçlıyoruz. Giysi kumbaralarında toplanan bütün malzemelerimizi Gönül Pınarı adı altında açmış olduğumuz Belediyemize ait olan mağazamızda dizimlerini yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren ihtiyaç sahiplerimize ulaştırmak üzere hepsi şu anda hazır. Bu zamana kadar tam 2 bine yakın malzeme geldi. İsteyen ihtiyaç sahibi kişilerimiz Belediyemizin Gönül Pınarı mağzasına uğrayıp kendileri alabilir, gelemeyenleri de Belediyemiz ekipleri tarafından ihtiyaçları belirlenerek kendilerine kadar götürülecek” dedi.



“Teveccüh fazla oldu 4 kumbara daha koyacağız”


Hazırlık sürecinde vatandaşların büyük teveccüh gösterdiği projede kumbaraların yetersiz kaldığını belirlediklerini ve bir 4 kumbara daha almak için görüştüklerini ifade eden Özdemir, “Bu zamana kadar Torul merkeze 4 adet kumbara kurduk. Halkımızın bu projeye yönelik duyarlılığı oldukça fazla. Kumbaralarımızı Trabzon Ortahisar Belediyesinden aldık. Tekrar onlarla irtibata geçtik. 4 tane daha kumbara alıp diğer mahallelerde kumbaralarımızı kuracağız. Yaklaşık 20 gündür devam ediyor hazırlıklarımız. Bundan sonra inşallah giysi kumbaralarında biriken bütün malzemeyi ihtiyaç sahiplerine ileteceğiz” diye konuştu.



“Köy mahalle ayırt etmeyeceğiz”


Kumbaraların yoğun ilgi nedeniyle 2-3 günde dolduğunu dile getiren Başkan Özdemir, “Daha üzerinde etiketi olan kıyafetler var. Yeni kıyafetler ve bu daha çok çocuk kıyafetleri. Torul’a bağlı 37 köy 8 mahalle var. Süreklilik arz edeceğini düşünüyorum. Bu sadece Torul merkezle alakalı bir durum değil. İhtiyaç sahiplerimizi köy mahalle hiç ayırt etmeyeceğiz. Biz zaten bizde ekiplerimizin oluşturmuş olduğu bir liste var ihtiyaç sahibi listesi. Biz onlara ulaşmayı temenni ediyoruz. Hepsini de Allah nasip ederse bu gerekli olan malzemeleri ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da kuzu telefleriyle ilgili numuneler laboratuvara gönderildi Erzincan’da bazı bölgelerde yeni doğan kuzuların kısa süre içinde telef olması besiciler arasında tedirginliğe neden oldu. Kemah ilçesine bağlı Oğuz köyünde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Orhan Küçükkaya, son iki hafta içinde 50’den fazla kuzusunun aniden telef olduğunu belirtti. Benzer vakalar Akyazı Beldesi ile Tercan ilçesine bağlı Gevenlik köyünde de görülürken, besicilerin cep telefonlarıyla kaydettikleri görüntüleri haber ajanslarıyla paylaştı. Bölgede hayvancılıkla uğraşan Abdullah Kaya, Mesut Doğan ve Cihan Boz, yeni doğan kuzuların bir kısmının kısa sürede telef olduğunu ifade ederek, yaşanan durumun nedenini belirleyemediklerini dile getirdi. Konuya ilişkin Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialar üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü bildirildi. Açıklamada, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner sağlık ekiplerince sahada incelemeler yapıldığı, kuzu ölümleriyle ilgili alınan numunelerin analiz edilmek üzere Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildiği belirtildi. İlk değerlendirmelere göre herhangi bir salgın hastalık belirtisine rastlanmadığı aktarılan açıklamada, il genelinde yapılan kontrollerde münferit kayıplar dışında toplu hayvan ölümlerinin görülmediği kaydedildi. Laboratuvar sonuçlarının beklenmesinin önemine işaret edilen açıklamada, elde edilecek bulgular doğrultusunda gerekli önlemlerin hızla alınacağı ve üreticilerin bilgilendirileceği ifade edildi. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince saha çalışmalarının sürdüğü, üreticilerle koordineli şekilde kontrollerin devam ettiği bildirildi.
Antalya Babanın en ağır yükü: Kızı ve 5 torununun cenazesini gözyaşlarıyla teslim aldı Antalya’nın Kepez ilçesinde sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda çıkan yangında hayatını kaybeden 7 aylık hamile anne ile 5 çocuğunun cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin alındığı sırada yangında yaşamını yitiren genç kadının babası gözyaşlarına boğuldu. Yangın, 20 Mart Cuma günü saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi 310. Sokak’ta sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seraların bulunduğu alanda ikamet olarak kullanılan prefabrik yapıda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm yapıyı saran alevler nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Facia söndürme çalışmalarının ardından ortaya çıktı Yangında içeride bulunan yabancı uyruklu aileden 4 kişi, vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise alevlerin hemen bitişikte bulunan diğer yapılara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından prefabrik yapıda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Leyle Elali (26) ile çocukları Muna Ahmed (9), Fatma Ahmed (8), Hayat Ahmed (7), Iman Ahmed (5) ve Mahmut Ahmed (4) hayatını kaybetti. Yangında dumandan etkilenen Şevvah Ahmed (29), Mahmut Ahmed (53), Ahmet Ahmed (2) ile işletme sahibi Rahman Genç ise, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. "Yarın bayram, erken yatın" Dumandan etkilenen baba ile oğlunun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, babanın yangından önce çocuklarına, "Yarın bayram, erken yatın" dediği, kendisinin de erken saatlerde uyuduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden anne ve 5 çocuğunun cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Antalya Adli Tıp Kurumu’na getirilen 5 çocuk ile 7 aylık hamile annenin cenazeleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından Leyla Elali’nin babası İsmail Ali, yakınları ve Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Naime Aksu tarafından teslim alındı. Büyük üzüntünün yaşandığı morg önünde baba İsmail Ali’nin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yangın faciasında yaşamını yitiren anne ve 5 çocuğun cenazelerinin defnedilmek üzere memleketleri Suriye’nin Münbiç kentine gönderileceği öğrenildi.