GENEL - 05 Nisan 2021 Pazartesi 17:20

Polis teşkilatından kan bağışı

A
A
A
Polis teşkilatından kan bağışı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü personeli Türk Polis Teşkilatının 176.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü personeli Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundu.


10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında vatan için can veren yiğitler bu kez Türk Kızılay’ına kan verdi.


Telsiz anonsuyla kan bağışına katılmaları çağrısının ardından Emniyet Müdürlüğü avlusunda Türk Kızılay’ı Gümüşhane şubesi kan bağışı aracına giden İl Emniyet Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu.


Gün boyu devam eden kampanyada onlarca ünite kan toplanırken, Gümüşhane Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, “Emniyet güçlerimiz toplumun güvenliğini sağlarken aynı zamanda bugün kan bekleyen insanlara can veriyor. Polisimiz her zaman bize bu konuda destek oluyor” dedi.


18-65 yaş arası sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabildiğini hatırlatan Çıtlak, “Kan kaynağı sadece insan olan bir tedavi aracıdır ve bağışçılardan temin edilmesinden başka alternatifi yoktur. Bu nedenle de kan bağışı büyük önem taşıyor. 18-65 yaş arası sağlıklı her birey kan bağışında bulunabilir. Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatı kurtarılır. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’daki feci kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı Bursa’da kontrolden çıkan otomobilin reklam panosuna çarptığı kazada hayatını kaybeden 20 yaşındaki Aslan Demir, son yolculuğuna uğurlandı. Kaza, dün saat 06.30 sıralarında Bursa-Ankara karayolu İnegöl girişinde meydana geldi. Bursa’dan İnegöl istikametine seyir halinde olan İmran S. (18) yönetimindeki otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıktı. Savrularak yoldan çıkan araç, yol kenarında bulunan bir mobilya mağazasının beton reklam panosuna çarptı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler araç içerisinde sıkışan sürücü ile yolcular Aslan Demir (20) ve Mert C.’yi (19) bulundukları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Aslan Demir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan sürücü İmran S. ile Mert C. ise ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilen Demir’in cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip İnegöl Hüdai Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından İnegöl Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi. İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen sürücü İmran S. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.