POLİTİKA - 07 Şubat 2013 Perşembe 13:29

MİLLETVEKİLİ ÜSTÜN, DANIŞMANI ARSLAN`IN BAŞARI BELGESİNİ KENDİ ELLERİYLE VERDİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ ÜSTÜN, DANIŞMANI ARSLAN`IN BAŞARI BELGESİNİ KENDİ ELLERİYLE VERDİ

AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı`nın koordine ettiği Parlamenter Danışmanlar Akademisi Eğitim Programı sonucunda başarılı olan milletvekili danışmanlarına başarı sertifikaları Genel Merkez Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu`nun katılımı ile verildi.
Eğitimde başarılı olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün`ün danışmanı Ramazan Arslan, 2012 yılı içerisinde TBMM`de AK Danışmanlık Platformu oluşturarak yapabileceklerimiz ve yapılması gerekenler ile ilgili toplantılar düzenlediklerini söyledi. Arslan, toplantılar sonucu aldıkları kararlardan birinin ise Parlamenter Danışmanlar Akademisi`nin gerekliliği olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
``AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı`na projemizi sunduk ve Genel Merkez`in eğitim projelerine yaklaşımı olumlu olduğu için projemizin kabul görmesi zor olmadı. Genel merkez bu konuda projemizi detaylandırıp AK Parti Siyaset Akademisi tecrübesiyle de donanımını arttırıp bizlere Parlamenter Danışmanlar Akademisi imkanı sağladılar. 3 ay süren eğitimlerin ardından da başarılı olan arkadaşlarımızı ödüllendirmek adına güzel bir organizasyonla başarı Belgelerimizi Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığımızın koordinesi ile aldık. Benim için bu durumun daha da anlamlı olmasını sağlayan Milletvekilim Sayın Feramuz Üstün`ün Başarı belgesini bizzat Genel Merkezdeki programa katılarak şahsımı onure etmesi olmuştur. Kendilerine saygılarımı ve şükranlarımı iletmek isterim`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.