YEREL HABERLER - 07 Şubat 2013 Perşembe 15:31

GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİNDEN EMNİYETE ``˜TOPLUM DESTEKLİ` TEŞEKKÜR

A
A
A
GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİNDEN EMNİYETE ``˜TOPLUM DESTEKLİ` TEŞEKKÜR

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, şehre yaptıkları hizmet ve katkılardan dolayı İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi verdi.
Beraberinde Başkan Vekili Ömer Salantur, yürütme kurulu üyeleri Dilek Şehnaz Aşıcı ve Meltem Irkın`la birlikte İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel`i ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, teşekkür belgesi verilmesi kararının kentin bakışı olduğunu söyledi.
Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve ekibinin verdiği hizmetlerin gerek Gümüşhane kamuoyunun gerekse Kent Konseyi`nin her zaman övgüsüne mazhar olduğunu kaydeden Pi, ``Bu bağlamda özellikle Toplum Destekli Polislik Hizmetlerindeki başarıdan dolayı Kent Konseyimiz tarafından alınan karar gereği bugün Emniyet Müdürümüz ve ekibine teşekkür belgelerini sunduk. Hayırlı olsun.`` dedi.
Kent Konseyinin kentin tüm paydaşlarının içerisinde bulunduğu, ortak aklın ortaya konulduğu bir oluşum olduğunu ifade eden Pir, Emniyet Teşkilatına teşekkür kararının aslında kentin bakışı olduğunun altını çizdi. Geçmişe oranla Polis Teşkilatının gerçekten çok iyi bir seviyeye geldiğini, kamuoyunun Türk Polisini sevdiğini, Gümüşhane`de de halkın nezdinde Polisin olumlu bir imajı olduğunu ifade eden Pir, ``Kamuoyu daha önceki yıllarda Polisin bir adım uzağında duruyordu. Ama şimdi bakıyorum ki Gümüşhane`de Polis dendiğinde gıyabında güzel konuşmalar oluyor. Uzak durmama, muhabbetle bakma, siyasallaşmaması, hizmetlere sadece görev olarak adaletle yaklaşılması halkın içinde olan görüntüler, fotoğraflardır. Artık kamuoyu Polisini seviyor, onlarla beraber. Bir yerdeki mükemmellik amir ve yönetim ile ilgilidir. Allah nazar vermesin, burada güzel bir ekibiniz var.`` diye konuştu.
Kent Konseyi`nin yapısı ile ilgili kısa bir bilgi de veren Pir, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Kent Konseyi`nde 70 üyemiz var. Bir kentin tüm paydaşları Kent Konseyi`nde bulunuyor. Mesela muhtarlar, siyasi partiler, sendikalar, baro üyemiz. Kamudan da üyelerimiz var. Şöyle baktığımızda kentin tamamı. Böyle olunca kentin ortak aklı ortaya çıkıyor. Bu karar arkadaşlarımızla hem fikirle alınmış bir karardır. Kent Konseyi`nin şöyle bir özelliği vardır. Oy çokluğu ile karar alınmaz, kararların hepsi oy birliği ile alınır. Marifet iltifata tabidir. Çalışan insanlara da mutlaka iltifat göstermeliyiz. Bu bir kentin bakışıdır.``
İL EMNİYET MÜDÜRÜ YÜKSEL: ``KENT KONSEYİ`NİN BU KARARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ``
Kent Konseyi`nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel de şehrin gelişiminde, sıkıntılarının giderilmesinde elini taşın altına koyan insanlardan oluşan Kent Konseyi`nin almış olduğu bu kararın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
Şehrin huzuru için ne yapılması gerekiyorsa onun en iyisini yapma gayreti içerisinde olduklarını ve sürekli bunun kaygısını taşıdıklarını vurgulayan Yüksel, ``Görevimiz, teşekkür veya takdir için yapılan bir görev değildir. Arkadaşlarımızla şehrin huzur ve sükûnu için ne yapılması gerekiyorsa onun en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Sık sık yaptığımız toplantılarda da bunun kaygısını taşıdığımızı arkadaşlarımız bilirler. Olumlu veya olumsuz eleştiriye açığız, Amacımız en iyisini yapmak. Bu şehre nasıl hizmet edebilirizin gayreti içerisindeyiz. Sizlerin bize vermiş olduğu bu teşekkür belgeleri, bizim için çok önemlidir ve bizleri ayrıca memnun etmiştir. Sizlere bu davranışınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kent Konseyi`nin faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bizler de başarılarınızın devamını diliyoruz. Her türlü desteğimiz sizinle beraberdir.`` dedi.
Konuşmaların ardından teşekkür belgeleri İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Cengiz Açıkbaş adına Şube Müdür Vekili Özgür Nihat Dönmez ile Polis Memurları Ali Ataş, Dursun Ali İpek, Funda Telsiz ve Nefise Tuğba Seğmen`e takdim edildi.
Kent Konseyince İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel`e takdim edilen teşekkür belgesinde şu ifadelere yer verildi: ``İlimizde can ve mal güvenliğinin sağlanması, halkımızla olan yakın diyaloğunuz, kamuoyu ve personelinize bıraktığınız güven duygusu ve temsil ettiğiniz kurumunuzdaki adaletli çalışmanızdan dolayı Gümüşhane Kent Konseyi adına teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.