YEREL HABERLER - 16 Şubat 2013 Cumartesi 23:01

GÜMÜŞHANE`DE KURUMLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

A
A
A
GÜMÜŞHANE`DE KURUMLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Gümüşhane Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu`nun Grassroots projesi kapsamında ortaklaşa bu yıl 4.`sünü düzenlediği kurumlararası futbol turnuvası başladı.
Kanka Halısaha Spor Tesislerinde gerçekleşen açılış programına Vali Vekili Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum amirleri ve futbolseverler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Turnuva Tertip Komitesi Başkanı Muzaffer Pezük bu sene 4.`sü düzenlenen kurumlararası futbol turnuvasına önceki yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi gösterilmesinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirterek, ``Yaptığımız bu organizasyonla futbolun hem spor hem de eğlenceli bir oyun olduğunu her kesime bir kez daha hatırlatmak istedik. Dostluk ve kardeşliğimizin gelişmesine öncü olacağına inandığımız bu tür faaliyetleri sizlerin de destekleri ile bundan sonraki yıllarda da daha çok çeşitlendirerek yaygınlaştıracağımızı umut ediyorum.`` diye konuştu.
Daha sonra TFF olarak Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen kurumlararası halısaha turnuvasının Trabzon Bölgesi olarak en istikrarlı ve en başarılı organizasyonlardan biri olduğunu kaydeden Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak, ``Bu tür etkinlikler yaparken amacımız futbolun her yaşta ve her yerde oynanabileceği ve tarafsız bir şekilde yorumlanabileceği ortamlar sağlamaktır. Federesyon olarak şu ana kadar Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa birçok sportif faaliyetler gerçekleştirdik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Yaptığımız tüm sportif etkinliklere her zaman olumlu yaklaşan ve destek veren Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Mustafa Canlı`ya, belediye personeline ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.`` dedi.
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da turnuvada yenmek ya da yenilmenin önemli olmadığını belirterek, ``İlimizin kurtuluş günü olan 15 Şubat`ta start alan turnuvanın öncelikle sportmenlik çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum. Kurumlararası birlik ve beraberliğin gelişmesinin yanında kamu çalışanları arasındaki dayanışmada da etkili olacak bu tür sportif faaliyetlerin ilimize sosyal anlamda da bir heyecan ve eğlence katacağına inanıyorum. Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de zevkli ve heyecanlı geçeceğini beklediğimiz turnuva umuyorum ki amacına ulaşır. Turnuvaya katılan kurumlarımıza başarılar diliyorum.`` şeklinde konuştu.
Turnuvanın başlama vuruşunu Vali Vekili Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan yaptı. Aksa ile Ceza İnfaz Kurumunun karşı karşıya geldiği turnuvanın açılış karşılaşmasını Aksa 6-3 alarak kazanmasını bildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.