GENEL - 01 Nisan 2022 Cuma 14:43

Vali Taşbilek özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Vali Taşbilek özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek’le Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek’le Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi.


Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla program düzenlendi.


İpek Yolu Market Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile bir araya gelen Vali Taşbilek, burada düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle birlikte keyifli dakikalar geçirdi.


Düzenlenen etkinlikte Vali Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek ilk önce öğrencilerle puzzle yaptı. Programın devamında ise 2 Nisan’da doğum günü olan Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden Abbas Efe Ceylan’ın doğum günü için hazırlanan pasta kesildi. Minik öğrenci ile pastanın mumlarını üfleyen Vali Taşbilek, Abbas Efe’ye yeni yaşının sevdikleri ile birlikte geçireceği çok güzel bir yaş olması temennisinde bulundu.


Pasta kesiminin ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci tarafından programa ev sahipliği yapan İpek Yolu Market sahibi Atıf Şahinöz’e teşekkür plaketi takdim edildi.


Düzenlenen program kahvaltı organizasyonu ile devam ederken etkinlik sonunda ise öğrenciler Sosyal Tesislerdeki çocuk parkında oyunlar oynayarak eğlenceli dakikalar yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşın organları umut oldu Kastamonu’da trafik kazası sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan ve beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın organları, ailesinin aldığı bağış kararıyla nakil bekleyen hastalara nakledildi. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da trafik kazası sonucu ağır yaralanan R.K., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Hastanın yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 14 Mart tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın yakınlarının organ bağışına onay vermesiyle organ nakli süreci başlatıldı. Ankara Bölge Koordinasyon Merkezi ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü koordinesinde, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen uzman ekip tarafından organ alım operasyonu gerçekleştirildi. Yapılan operasyonun ardından alınan kalp, uygun alıcıya nakledilmek üzere uçak ambulansla gönderilirken, karaciğer ve böbrek ise kara ambulansı ile ilgili nakil merkezlerine sevk edildi. Yetkililer, organ bağışının bir bağışçı sayesinde birden fazla hastaya yaşam umudu olabildiğine dikkat çekerek, bu anlamlı süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarına ve koordinasyon ekiplerine teşekkür etti. Ayrıca zor bir zamanda organ bağışı kararı alan merhumun ailesine duyarlılıkları nedeniyle şükran sunulurken, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilendi.