YEREL HABERLER - 19 Nisan 2013 Cuma 00:19

ŞİRAN`DA ÇEYREK ALTIN KALMADI

A
A
A
ŞİRAN`DA ÇEYREK ALTIN KALMADI

Gümüşhane`nin Şiran ilçesinde, altın fiyatlarında yaşanan düşüşü fırsat bilen vatandaşlar altına hücum etti.
Altın fiyatlarındaki düşüş karşısında Şiranlı vatandaşlar da harekete geçerek yatırım amaçlı ve yaz aylarında sıkça olan düğünlerde kullanmak üzere altın almak için kuyumculara yöneldi. Altın fiyatlarının düşüşe uğradığı şu günlerde vatandaşların fazla miktarlarda çeyrek ve cumhuriyet altını alması ilçede bulunan kuyumcuların stoklarını bitirdi.
Kuyumcu sahibi Kürşat Ertürk yaşanan durumla ilgili olarak ``Altın fiyatlarında gerçekleşen bu düşüş karşısında çok yoğun bir şekilde çeyrek ve cumhuriyet altını sattık. Genelde gelen müşterilerimiz yatırım amaçlı olarak çeyrek ve cumhuriyet altını alıyorlar, elimizdeki son malları da sattık. Şuan çeyrek ve cumhuriyet altınını yok satıyoruz. Elimizde çeyrek altın hiç kalmazken son bir tane cumhuriyet altınımız var. Genel anlamda Şiran piyasası bu durumda. ``dedi.
Kuyumcu sahibi Ertürk, çeyrek ve cumhuriyet altının olmadığı şu günlerde vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak çeyrek ve cumhuriyet altınına alternatif olarak yatırımlarını işçiliği kolay bilezik alarak yapabilirler deyip, komşusuna veya yakınlarına altınla borçlanan vatandaşların da borçlarını ödemeleri için tam zamanı olduğunu dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.