ASAYİŞ - 18 Ocak 2023 Çarşamba 14:37

Gümüşhane’de trafik kazası: 3 yaralı

A
A
A
Gümüşhane’de trafik kazası: 3 yaralı

Gümüşhane’de kavşaktan dönmeye çalışan hafif ticari araç ile karşı yönden gelen otomobil çarpıştı.

Gümüşhane’de kavşaktan dönmeye çalışan hafif ticari araç ile karşı yönden gelen otomobil çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Gümüşhane-Trabzon karayolunun Özcan Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde 29 AH 634 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Yakup Kolcu anayoldan İstiklal Caddesine dönmek için manevra yaptığı esnada, karşı yönden gelen Hasan Çelik kontrolündeki 07 SEY 29 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.


İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada hafif yaralanan ticari araç sürücüsü Yakup Kolcu ile araçta yolcu olarak bulunan Özcan Mahallesi muhtarı Feyyaz Yüce ve otomobil sürücüsü Hasan Çelik 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kaza nedeniyle tek şeridi kapanan yol trafik ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Ticaret Borsası 2025’i değerlendirdi, 2026 hedeflerini açıkladı Elazığ Ticaret Borsası’nın aralık ayı meclis toplantısında 2025 yılı değerlendirilirken, 2026 hedefleri ve projeler ele alındı. Elazığ Ticaret Borsası’nın aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Milletvekili Açıkkapı, Elazığ Ticaret Borsası’nın kent için önemli bir kurum olduğunu vurgulayarak, Borsa Başkanı ve yönetiminin Elazığ’a yönelik çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti. Açıkkapı, 2025 yılının verimli geçtiğini belirterek, hedeflerin yaklaşık yüzde 95’ine ulaşılmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. 2026 yılında da yeni projelerle Elazığ’a hizmet etmeye devam edeceklerini dile getiren Açıkkapı, Başkan Mehmet Ali Dumandağ ve ekibine teşekkür etti. Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise borsada hayata geçirilen projelerde Ankara’nın ve özellikle bakanlıkların önemli destekleri olduğunu belirtti. Dumandağ, bundan sonraki süreçte de desteklerin devam edeceğine inandıklarını kaydetti. Toplantı sonunda Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’ya plaket takdim etti. Toplantıya, Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Meclis Başkanı Aydın Torgut, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve Genel Sekreter Murat Çiçek katıldı.
Kocaeli Fikirler üretime, emekler başarıya dönüştü: Dijital Kampüs’te yetişen 235 genç sertifikalarını aldı Kocaeli’ki Dijital Kampüs’te yazılımdan yapay zekaya, tasarımdan dijital içerik üretimine kadar uzanan 10 haftalık eğitimleri tamamlayan 235 katılımcı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Program kapsamında öğrenciler, teorik ve uygulamalı eğitimlerle fikirlerini üretime dönüştürme imkanı buldu. Dijital Kampüs’te yazılımdan yapay zekaya, tasarımdan dijital içerik üretimine kadar uzanan eğitimleri tamamlayan 235 katılımcıya düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Dijital İnovasyon Merkezi’nde yüz yüze gerçekleştirilen 10 haftalık program kapsamında yazılımdan yapay zekaya, tasarımdan dijital içerik üretimine kadar uzanan eğitimleri tamamlayan öğrenciler; fikirlerini üretime, emeklerini başarıya dönüştürdü. Halkevi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Dijital Kampüs Eğitim Programları Sertifika Töreni’ne Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Şube Müdürü Mine Pir Kazan, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arif Özkan, Dijital Kampüs eğitmenleri, öğrenciler ve misafirler katılım gösterdi. Program öncesinde gerçekleştirilen Kahoot Bilgi Yarışması’nda öğrenciler bilgilerini yarıştırarak keyifli vakit geçirdi. Dijital Kampüs’te 11 eğitim programı Kocaeli’de gençlerin kariyer yolculuğunda önemli bir durak olan Kılavuz Gençlik, geleceği bugünden inşa eden bir nesil yetiştirmeye devam ediyor. Gençlerin dijital becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Dijital Kampüs; kapsamlı bir eğitim programı olarak hayata geçirildi. Program kapsamında yapay zeka, fotoğrafçılık ve içerik üretimi, video kurgu ve montaj, Adobe grafik tasarım, siber güvenlik, oyun yazılım ve geliştirme, Python programlama, dijital senaryo, sosyal medya ve içerik üretimi, dijital pazarlama, girişimcilik ve ekonomi alanlarında eğitimler veriliyor. Dijital Kampüs, gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürdüğü bir üretim alanı olma özelliği taşıyor. Yüz yüze teori ve uygulama temelli ilerleyen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan katılımcılar Kocaeli Üniversitesi onaylı ve e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifika almaya hak kazanıyor.