EĞİTİM - 02 Şubat 2023 Perşembe 12:41

2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem koordinasyon toplantısı yapıldı

A
A
A
2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem koordinasyon toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2.

Gümüşhane’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem Koordinasyon Toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.


Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönemi için Gümüşhane merkezi ve ilçelerinde öğrencilerin güvenliği, sağlığı, ulaşımı ve eğitim kalitesinin artırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı. Burada konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminin hazırlanış süreci içerisinde bütün kurumlarımız çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim alabilmeleri için, eğitim hizmetlerimizin en sağlıklı en düzenli şekilde sunulabilmesi için çalışmalarını yürütüyor. Toplantımızda çocuklarımızın başta can ve mal emniyeti olmak üzere, okul, eğitim ve veli aile işbirliğinin 2. döneme dair değerlendirmesini yaptık. 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin bilim, teknoloji ve günlük yaşam üzerindeki etkisine değinildi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Uluslararası Matematik Günü kapsamında "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda "Matematik ve Umut" temasıyla düzenlenen program; Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Matematik Kulübü ve Arf Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya öğrencilere seslenerek "Bugün burada matematiğin büyülü dünyasını yaşayarak öğreneceğiz. Biz her şeyden önce öğretmeniz. Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde aramızda çok değerli matematik öğretmenleri de bulunuyor. Öğretmen, öğrenme ortamını oluşturan ve öğrencinin yolunu aydınlatan kişidir. Bu etkinlik, öğrencilere dünyaya bakışı ve geleceği yorumlamanın matematikle mümkün olduğunu gösteriyor" dedi. Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kişi ile Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Neslihan Usta tarafından matematiğin hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu belirtilerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması gerektiği ifade edildi. Farklı yaş grubundan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte matematiğin disiplinler arası önemini yakından görme imkânı elde eden katılımcılar hem eğlendi hem öğrendi. Ayrıca matematik üzerine yapılan resimler, deneyler ve bilgilendirici materyaller gün boyu fuaye alanında sergilendi.