ÇEVRE - 02 Nisan 2023 Pazar 10:08

Bebek bezli yavru ayı ‘Yogi’ evin maskotu oldu

A
A
A
Bebek bezli yavru ayı ‘Yogi’ evin maskotu oldu

Gümüşhane’de yaşayan Okan Berker dağlık alanda gezinti yaptığı sırada bulduğu yavru ayıya bebek bezi bağlayarak evinde beslemeye başladı, ‘Yogi’ ismini verdiği yavru ayı evin maskotu oldu.

Gümüşhane’de yaşayan Okan Berker dağlık alanda gezinti yaptığı sırada bulduğu yavru ayıya bebek bezi bağlayarak evinde beslemeye başladı, ‘Yogi’ ismini verdiği yavru ayı evin maskotu oldu.


Gümüşhane’nin merkeze bağlı Alemdar köyünde yaşayan Okan Berker Cuma günü iftar saatine kadar vakit geçirmek için dağlık alanda atıyla gezintiye çıktı. Yanında bulunan köpeğinin fark etmesi üzerine bitkin bir halde yol kenarında bulunan yavru ayıyı gören Berker, yetkililere haber verdi. Yetkililerin bulunduğu yere bırakmasını istediği yavru ayıyı, bitkin durumda olduğu için bırakmaya gönlü el vermeyen Berker hayvanı evine götürerek beslemeye başladı.


Annesinin öldüğü değerlendirilen yavru ayıyı evinde besleyen ve evi kirletmemesi için bebek bezi bağlayan Berker yavru ayıya ‘Yogi’ ismini verdi. Yavru ayı ‘Yogi’ ile çocuk gibi ilgilenen ve oyunlar oynayan aile sakinleri ‘Yogi’nin uykusunu alamayınca çok huysuzlaştığını söyledi. Alemdar köyünde yaşayan komşularının da bu duruma çok şaşırdığını dile getiren aile, komşularının sürekli eve gelerek ayıyla oyun oynayıp fotoğraf çektiklerini söyledi.


“ ‘Yogi’ uykusuz olduğunda mızmızlanıyor, çocuktan farkı yok”


Yavru ayıyla, ormanlık alanda gezintiye çıktığı esnada karşılaştığını ve bitkin haldeki hayvanı o halde bırakmaya gönlünün el vermediğini dile getiren Okan Berker, “Cuma günü iftara kadar zaman geçsin diye atla yürüyüşe çıktım dağa doğru. Fazla gitmeden dağda karşıma çıktı. Yanımda yavru köpek vardı Allah’tan ilk önce o gördü bunu büyük köpek vardı o görene kadar gidip kurtarayım dedim. Zaten gittiğimde cansız bitkin bir haldeydi hemen aldım kucağıma bana sarıldı. Ortalık açıktı etrafta annesinin olma ihtimali yoktu. Ben de hemen yetkili kurumları aradım sağ olsunlar yardımcı oldular. Daha sonra DKMP ekipleriyle iletişime geçtim bulduğun yere bırak dediler Ben de hayvan küçük bırakamam dedim. Pazartesi alacaklarını söylediler, o zamana kadar bizimle arkadaş gibi kalacak. Çocuktan bir farkı yok aynı çocuk gibi. Uykusuz olduğunda mızmızlanıyor, acıkınca saldırıyor, karnı tok olunca uyuyor sadece iletişim kuramıyor onun dışında çocuk gibi. Annem de benden çok ilgileniyor, çocuk gibi olduğu için tecrübesi var. Değişik bir anı oldu bizim için umarım ona da faydası olmuştur. İsmini ‘Yogi’ koyduk, sürekli süt içiyor. 2 saatte bir sürekli acıkıyor, biberonla süt içiyor sürekli. Tahmini 8 saatte 3 biberon süt içti. Uykuya dalınca da insan gibi sabaha kadar uyuyor” dedi.


“Bazen yaramazlık yapıyor, acıkınca ısırıyor”


‘Yogi’nin çok yaramaz olduğunu söyleyen Okan Berker’in annesi Tülay Berker, “Değişik güzel bir duygu, bebek gibi onu da bebek gibi besliyorsun. Ben görünce sevindim, aldık oynadık evde kedilerimiz de var hayvanları seviyoruz. Güzel sevimli bir şey bazen yaramazlık yapıyor ama acıkınca ısırıyor. Komşularımız da şaşırdı, geldiler sevdiler, fotoğraf çekildiler” ifadelerini kullandı.


Öte yandan, olayı haber alan DKMP yetkilileri, çok iyi bakıldığını söylediği yavru ayı ‘Yogi’yi aileden teslim alarak bakım merkezine götürdü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’in Genç Kramponları Gaziantep’i Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek Gaziantep futbol altyapısının yükselen değeri Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U14 Futbol Takımı, 2025-2026 sezonunda tarihi bir başarıya imza atarak Gaziantep İl Şampiyonu oldu. Sezon boyunca ortaya koyduğu üstün performansla dikkat çeken kırmızı-siyahlı ekip, çıktığı 22 maçın tamamını kazanarak namağlup şampiyonluk elde etti ve zirveye adını altın harflerle yazdırdı. Şehitkamil’in genç yetenekleri sezon boyunca adeta gol olup yağdı. Rakip fileleri 116 kez havalandıran takım, savunma hattındaki disiplinli oyunuyla da fark oluşturacak kalesinde yalnızca 5 gol gördü. Bu istatistiklerle hem hücum hem savunma performansında dikkat çeken U14 Takımı Gaziantep’i temsil etmeye hak kazandı. Kırmızı siyahlılar, 12-14 Mart tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 1. Kademe Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında mücadele edecek. Hedef Türkiye derecesi Şampiyonluk sonrası değerlendirmelerde bulunan Branş Sorumlusu Taner Özaykut, elde edilen başarının planlı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu olduğunu vurguladı. Özaykut, Sporu tabana yayma vizyonuyla hareket eden Umut Yılmaz’a, kulüp disiplinini ve başarı odağını güçlü şekilde sürdüren Kulüp Başkanı İrfan Karakuzulu’ya, operasyonel süreçlerde her zaman destek veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tuğba Taşdoğan’a teşekkürlerini iletti. Özaykut, Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Şehitkamil’in çocukları azimleri ve karakterleriyle neler yapabileceklerini gösterdi. Şimdi hedefimiz, bu başarıyı ulusal düzeye taşıyarak şehrimize yeni kupalar kazandırmaktır" dedi.
Gaziantep Tahmazoğlu öğrencilerle sahurda buluştu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Üniversite yurtlarında kalan öğrencilerle sahurda bir araya geldi. Şahinbey Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen sahur programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Gençlik İl Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin de katıldı. Programa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, sahur sofralarında bir araya gelerek hem yemek yedi hem de müzik eşliğinde halay çekerek keyifli anlar yaşadı. Program boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, gençlerle sohbet ederek onların eğitim hayatı, şehirdeki yaşamları ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. "Ülkemiz gençlerimizin omuzlarında yükselecek" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Türkiye’nin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirterek, "Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Türkiye Yüzyılı’nı şekillendirecek olan sizlersiniz. Sizlerin iyi şartlarda eğitim alması, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizle sık sık bir araya gelerek onların görüşlerini dinlemeye önem veriyoruz" dedi. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayı kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı mübarek bir aydır. Bu güzel sahur sofrasında genç kardeşlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu. Programa katılan öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerinin her zaman yanında olduğunu ve verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini ifade ederek Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.