YEREL HABERLER - 06 Mayıs 2013 Pazartesi 15:57

GÜMÜŞHANE`DE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
GÜMÜŞHANE`DE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Gümüşhane`de Karayolu Trafik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kamu kurum müdürleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, sivil toplum örgütü temsilcileri, emniyet ve jandarma görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, trafik kurallarının büyük tecrübeler sonucu getirilen evrensel kurallar olduğunu belirterek, büyükten küçüğe herkesin bu kurallara uyması gerektiğin söyledi.
Kuralların yalnızca sürücüler için değil yaylar için de olduğunu kaydeden Vali Mayda, Türk insanının centilmen olduğunu, kadınlara ve yaşlılara yer verdiğini fakat trafikte değişik bir kimliğe büründüğünü söyledi. Vali Mayda, trafikte yaşanan değişikliği şöyle anlattı: ``İnsanlarımız aslında centilmendir. Yaşlılara ve kadınlara yol veririz. Ancak trafiğe çıktığımızda bir değişik insan oluyoruz zaman zaman. Bu bizi nasıl geçer, bu bizden nasıl hızlı gider? gibi değişik duygular içerisine giriliyor. Özellikle araç kullanırken sabırlı olmak, strese girmemek ve alkollü araç kullanmamak önem arz ediyor.``
Eğitim alanında aileler ve eğiticilere büyük rol düştüğünü, trafik kurallarının toplumda yer etmesi için kendisinde sorumluluk bilinci hisseden herkesin üzerine düşen görevi ifa etmesi gerektiğini dile getiren Vali Mayda, herkesin dikkat etmesi halinde ölüm ve yaralanmalara sebep olan trafik terörünün ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
``SÜRÜCÜ DE YAYA DA KAZA RİSKİNİN FARKINDA DEОİL``
İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ise yapılan kaza analizlerinde, meydana gelen kazaların birçoğunun sürücü ve yayaların karşı karşıya oldukları riskin farkında olmayışından kaynaklandığının görüldüğünü söyledi.
Herkesi yakından etkileyen ve derin izler bırakan trafik terörüne dur demek için, vatandaşların ve küçük yaştan itibaren çocukların mutlaka bu konuda eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Yüksel, ``Trafik şüphesiz üzerinde sürekli çalışılması gereken ciddi bir alan olup, trafik sorunu sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı için, trafik kurallarına uyan bir toplum olmamız gerekir. Trafiğin temel unsurlarının başında insan gelmektedir. Trafik kazalarına, yoğun olarak sürücülerin yaptığı kural ihlalleri sebep olmaktadır.`` dedi.
``GÜMÜŞHANE`DE 17 BİN 754 KAYITLI ARAÇ, 26 BİN 315 SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ VAR``
Gümüşhane`de son üç yılda trafiğe katılan araç sayılarını paylaşan Yüksel, 2011 yılında bin 71, 2012 yılında bin 133 ve 2013 yılının ilk dört ayında bin 272 yeni araç trafiğe katıldığını belirterek, 2013 yılının ilk dört ayında ki araç sayısının 2011 yılındaki toplam araç sayısından fazla olduğunu söyledi. Yüksel, Gümüşhane`de bugün itibarı ile 17 bin 754 kayıtlı araç bulunduğunu belirterek, trafikte bulunan araç sayısının her geçen gün artış gösterdiği Gümüşhane`de bulunan iki sürücü kursunda 2012 yılında 501 erkek, 326 kadın olmak üzere toplam 827 sürücüye belge verildiğini ve halen Gümüşhane`de 24 bin 268 erkek, 2 bin 47 kadın olmak üzere toplam 26 bin 315 sürücü belgesi sahibi bulunduğunu ifade etti.
``HIZ KONTROLÜ VE EMNİYET KEMERİ YILI``
Konuşmasının son bölümünde Gümüşhane`de meydana gelen trafik kazaları verilerini paylaşan Yüksel, 2011 yılında 8 ölümlü, 224 yaralamalı, 2012 yılında 7 ölümlü, 209 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini belirterek 2013 yılının ilk dört ayında 1 ölümlü, 56 yaralamalı kaza meydana geldiğini söyledi. Trafik ekiplerinin denetimlerinde özellikle radarla hız denetimlerinin yüzde 485 oranında arttırıldığını ve bunun karşılığında trafik kazalarında da büyük düşüş yaşandığını ifade eden Yüksel, Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü yılı ilan edilen 2013 ve 2014 yıllarında bu çalışmalara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
Törende daha sonra İlköğretim okulları arasında düzenlenen trafik konulu kompozisyon, resim ve şiir dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Şiir ve kompozisyon dalında birinci olan eserlerin seslendirildiği yarışmada, kompozisyon dalında Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Esmanur Aşkın birinci, Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Semanur Karaçengel ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hilal Şeker ikinci ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Gülsüm Ceylan üçüncü olurken, resim dalında Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Abdulkadir Topuz birinci, Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Cemal Mayda ikinci, Dilara Gündüz üçüncü ve şiir dalında da Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Ömer Gürbüz birinci, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nazlıcan Şeker ikinci ve Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Görkem Özgenç üçüncü oldu.
Yine etkinlik kapsamında yılın trafik görevlisi seçilen Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Güneş, Trafik Başpolis Memuru Cemal Gemicioğlu, Trafik Polis Memuru Fatih Karacan ile yılın örnek sürücü Suphi Karacan`a da belge ve plaket takdimi gerçekleştirildi.
Tören okul geçit görevlilerine belgelerinin verilmesiyle son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Emre Akbaba: "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim" Eyüpspor’un futbolcusu Emre Akbaba, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ligde kalmayı başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikâye görmedim" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte ligde kalan Eyüpspor’da Emre Akbaba, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son haftalarında elde ettikleri başarılı sonuçların ardından ligde kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Akbaba, "Ben oyuna girerken diğer maçların skorlarını sormadım. Yedek kulübesindeki o yüz ifadelerinden dolayı durumu anladım. 3-2 geriye düştük. Bizim için zor bir mücadele oldu. Yeni kurulan, genç oyuncular, Süper Lig tecrübesi olmayan oyuncular. Takım arkadaşlarım inanılmaz bir mücadele verdi. Genç arkadaşlarıma tecrübeli arkadaşlarım yardım etti. Atila hocam ekibiyle bize inanılmaz destek oldu. Güzel bir hikaye yazdık. Çünkü ikinci devre başında herkesin bu takım kesin düştü dediği bir takımdı. Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. Güzel bir hikaye yazdık diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" Maçın son bölümünde 3-2 geriye düşmelerine rağmen attıkları golle ligde kalmayı başarmalarının hatırlatılması üzerine Akbaba, "Gerçekten zor, maddi anlamda da sıkıntılar yaşadık. Takım arkadaşlarım, özellikle tecrübeli oyuncular bunu hiçbir zaman yansıtmadı. Birlik, beraberlik içerisinde tuttu. Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" cümlelerine yer verdi.
İstanbul Talha Ülvan: "Golün nasıl olduğunun önemi yok" Eyüpspor’un futbolcusu Talha Ülvan, mücadelede 2-0 öne geçmelerine rağmen 3-2 geriye düştükleri maçta attığı golle takımının ligde kalmasını sağladı. Golüyle ilgili konuşan Ülvan, "Golün nasıl olduğunun bir önemi yok. İsterse kulağına çarpsın, gol goldür" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından takımının 3. golünü atan Eyüpsporlu futbolcu Talha Ülvan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maç öncesi ısınma sırasında takım arkadaşı Anıl Yaşar’a bu karşılaşmada gol atacağını söylediğini belirterek sözlerine başlayan Ülvan, "Buna inandım. Tüm takıma inandım. Bunu zaten her maçtan önce söylüyorum herkese. Tüm camia bunu hak ediyor. Böyle bir senaryo bizi çok sevindirdi. Fenerbahçe geri dönmeseydi yine çok sevinecektik ama bu şekilde gerçekten dizi gibi oldu. Bu seneyi heyecanlı bir dizi gibi yorumlayabilirim" şeklinde konuştu. "Golün nasıl olduğunun önemi yok" Attığı golle takımının Süper Lig’de kalmayı başardığının hatırlatılması üzerine Ülvan, "Ben şut atmayı severim. Şut çalışıyorum, uzaktan vurmayı severim. Rotario da nasıl bir oyuncu olduğumu biliyor ve topu bana yumuşak bıraktı. Top gelince kaleye vurmam gerektiğini biliyordum. Allah da yardım etti, top Oosterwolde’nin sırtına çarptı. Golün nasıl olduğunun önemi yok. İsterse kulağına çarpsın, gol goldür. Şu anda belki duygu gösteremiyorum ama hala golün şokunu yaşıyorum. Ne zaman anlayacağım hala bilmiyorum" ifadelerini kullandı. "Gerçekten dizi senaryosu gibiydi" Maçın son dakikalarında yaşadıkları heyecana da değinen Ülvan, "Gerçekten dizi senaryosu gibiydi. Herkes sandalyenin ucunda oturuyordu. Yardımcı hocamız rahatsızlandı, kendisine geçmiş olsun diliyorum. Ama bu heyecanla bunun olması normal. Ligde tutunma mücadelesinden sonra ortamın kötü olması imkansız" cümlelerine yer verdi. "Eyüpspor formasıyla elimden gelenin fazlasını vereceğim" Talha Ülvan, son olarak kariyerinin ilerleyen dönemiyle ilgili ise şunları söyledi: "Hala 2 sene sözleşmem var Eyüpspor’da. Bu sezon Süper Lig’de ilk senem. Eyüpspor formasıyla elimden gelenin fazlasını vereceğim. Bunu zaten maçlarda gösterdim. Eyüpspor’da yüzde 100 devam."