YEREL HABERLER - 14 Mayıs 2013 Salı 08:52

MURAT KEKİLLİ GÜMÜŞHANE`DE

A
A
A
MURAT KEKİLLİ GÜMÜŞHANE`DE

Gümüşhane Üniversitesi`nde (GÜ) ünlü sanatçı Murat Kekilli ile ``Gel Beraber Bakalım`` adlı kişisel gelişim semineri düzenlendi.
GÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, sanatçı Murat Kekilli`nin yanısıra üniversite akademik ve idari personelinin ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesi`nde düzenlenen kişisel gelişim seminerine konu olan Murat Kekilli`nin son albümündeki ``Dizi Dizi Limonate`` şarkısı üzerine Gümüşhane`ye gelme kararı alan Kekilli, hayranlarıyla seminerde bir araya geldi. Yeni albümündeki ``Dizi Dizi Limonate`` şarkısı ile hayranlarının karşısına çıkan ünlü sanatçı, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Seda Bostan ``Zaman Yönetimi`` konusunda, Öğr. Gör. Taşkın Kılıç ``Alın teri değil, akıl teri dönemi`` konusunda, Öğr. Gör. Hakan Sezerel ``Kültür ve Deneyim`` konusunda Öğr. Gör. M. Serhat Semercioğlu ``Müzik Eşliğinde stres yönetimi`` konularında katılımcılara bilgi verdi.
Programda akademisyenlerin seminerini tamamlamasının ardından ünlü sanatçı Murat Kekilli sahneye çıktı.
Toplum olarak gün geçtikçe değer ve yargılardan bir adım daha uzaklaşıldığını kaydeden Kekilli, ``Dizi Dizi Limonate`` şarkısı ile vurgulamak istediği mesajı şöyle açıkladı: ``Kitle iletişim araçları bizleri yıllarca öyle ya da böyle oyaladı. Asıl görmemiz gerekenleri göstermediler. Değer yargılarımız allak bullak oldu. İnsanlığımıza bir şeyler oluyor. Zaman diye bir kavram elimize getirildi. Bu zaman dilimi içerisinde acilen her şeye sahip olmamız gerektiği düşüncesine kapıldık. Sahip olmak ya da olmamak. Sorun buydu. Sahip olmakla insan mutlu olabilir miydi? Eğer mutlu olsaydı çağlar öncesinden gelen o insanların isimleri, bu zamana kadar ulaşırdı. Ama biz Sokrates`leri Karacaoğlan`ları Pir Sultan Abdal`ları biliriz. Çünkü bunların sahip olmak gibi dertleri yoktu. Sadece olmak istediler.``
Dizi ve filmlerin bilinçaltına çok farklı şekillerde girdiğini kaydeden Kekilli, ``Sizlerle bizlere öğütlenen şeyler aynı. Yeryüzünün küçük küçük yönetenleri var. Bunlardan biri: Reyting. Hayatta her şey reyting olmuş. Onun için yapılamayacak hiçbir şey kalmamış. En güzel toplum; uyuyan toplumdur. İstediğiniz mesajı verdikten sonra her ürünü satabilirsiniz. Burası aydınlanma ve öğrenim yeridir. Bilinçaltında olan fikri parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur. Dizi ve filmlerdeki 25. kareleri örnek gösterebiliriz. Orada bizlere verilen mesajlarla alma zorunluluğu çekmiyoruz. ``˜Biz bundan başkasını istemiyoruz`, düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu yüzden mesajlar çok önemli. Bilinçaltınızın fişini çekin. Buraya bunun için geldim.`` diye konuştu.
Seminer sonunda Kekilli`ye programa katıldığı için teşekkür plaketi takdim edildi. Ünlü sanatçı, hayranlarına son albümünden bir şarkı daha söyleyerek veda etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mario Lemina: "Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina, gelecek sezon kazanabilecekleri tüm kupaları kazanmak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında şampiyon Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından sarı-kırmızılıların Gabonlu futbolcusu Mario Lemina, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu sezon için gururlu hissettiğini aktaran Lemina, "Bizim için her şey gerçekten çok zordu ama bunu yeniden başardık. Bu yüzden gerçekten çok gururluyuz; taraftarlar mutlu, teknik ekip mutlu, oyuncular mutlu... Dolayısıyla gururluyuz ve artık rahatladık" dedi. "Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" Gelecek sezon hakkında düşüncelerini belirten 32 yaşındaki futbolcu, "Bildiğim kadarıyla herkes daha iyi şeyler başarmamızı istiyor. Bu yüzden ligde daha iyi olmaya, Şampiyonlar Ligi’nde daha iyi olmaya ve kupayı kazanmaya çalışacağız. Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmaya çalışacağız; çünkü burası Galatasaray" ifadelerini kullandı. Lemina, takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya da, "Biliyorsunuz, bu konu hakkında konuşamam. Bu başkanın konusu, yapacağımız görüşmelerle ilgili. Ama her şey gayet rahat, biliyorsunuz. Şimdi benim için tatilimin tadını çıkarma zamanı" yanıtını verdi.
İstanbul Zeki Murat Göle: "Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, sarı-lacivertlilerde gelecek sezonla ilgili, "Yeni bir sayfa açılacak. Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" dedi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Eyüpspor ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda istediklerini yapamadıklarını belirten Göle, "Duygu durumu çok değişik bir maç oldu. İlk yarı her şeyi yarım yapabildik. Genel anlamda oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakip takım 2 kere geldi onlar da gol oldu. İkinci yarı tam tersi dünya vardı. Performans 2 katına, 3 katına çıktı. Oyunu çevirmek için oyuncularımız elinden geleni yaptı. Şanssız golle 2 puanı bıraktık" diye konuştu. "Asensio’nun sakatlığı nüksetmesi mümkün değil" Sarı-lacivertlilerin Eyüpspor karşısına birçok oyuncusundan yoksun çıkmasıyla ilgili de bilgi veren Zeki Murat Göle, "Nene ve Milan’ın durumunu biliyorsunuz. Uzun süredir devam ediyor tedavi süreci. Talisca ve Guendouzi bir önceki maçta sakatlık durumu oldu. Antrenman yapamadılar. Asensio devamlı ağrılarla mücadele etmeye çalıştı. Daha kötüsü olur diye kadroya alamadık. Eski sakatlığı nüksetmesi mümkün değil. Cherif antrenmanda ayak bileğinde travma geçirdi. Devre arasında 2 stoper değiştirmek zorunda kaldık. Zor bir süreç oldu" ifadelerini kullandı. "Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" Fenerbahçe’nin gelecek sezon için teknik direktörlük konusuyla ilgili gelen soruya 46 yaşındaki teknik adam, "Yeni bir sayfa açılacak. Herkes yeni dönemde ne olacağını görecek" yanıtını verdi.