GENEL - 28 Temmuz 2013 Pazar 14:32

GÜMÜŞHANE`DE GIYABİ CENAZE NAMAZI

A
A
A
GÜMÜŞHANE`DE GIYABİ CENAZE NAMAZI

Gümüşhane`de, Memur-Sen`in öncülüğünde Mısır`da meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren yüzlerce Mısırlı için gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğle namazının ardından Kemaliye Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi konuşan Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç, Mısır`da darbeci generallerin katliam yaptığını söyledi.
Mısır`ın Adeviyye Meydanında bir sabah namazı vakti Mısır güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda 200`e yakın ölü, 5 bine yakın yaralı olmasının kendilerini derinden yaraladığını kaydeden Ağaç, ``Biz bu insanların acısını duymak, onların acısını paylaşmak istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tür olayların bitmesi, Müslümanların kendi geleceklerine sahip çıkmasını, seçilmiş insanlara sahip çıkmasını diliyoruz`` dedi.
Batı ve Arap Emirliklerinin darbeye darbe, katliama katliam demesini bilmeleri gerektiğini dile getiren Ağaç, cenaze namazına katılan herkese teşekkür etti.
Ağaç`ın konuşmasının ardından kılınan cenaze namazını müteakiben Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri tarafından saldırıda ölen Mısırlılar için dua edildi.
Memur-Sen öncülüğünde, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği ve Denge Hukuk Derneği`nin destek verdiği etkinliğe AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve yaklaşık 500 kişi katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.