YEREL HABERLER - 02 Eylül 2013 Pazartesi 14:40

AKÇAKALE KÖYÜNÜN BELEDİYE SINIRLARINA DAHİL EDİLMESİ KÖYLÜ BİRLEŞMEYE KARŞI KÖY MUHTARI ALİ ŞİŞMAN: -“KÖYÜMÜZDEN ELİNİZİ ÇEKİN”

A
A
A
AKÇAKALE KÖYÜNÜN BELEDİYE SINIRLARINA DAHİL EDİLMESİ
KÖYLÜ BİRLEŞMEYE KARŞI
KÖY MUHTARI ALİ ŞİŞMAN: -“KÖYÜMÜZDEN ELİNİZİ ÇEKİN”

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Akçakale köyünün Belediye sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalara köy halkı karşı çıktı.
Köy Muhtarı Ali Şişman, köylüleriyle birlikte yaptığı açıklamada şehre bitişik konumda bulunan köylerinin her türlü ihtiyacının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını, Belediye’ye bağlanmaları halinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylünün mağdur olacağını ifade etti.
Şişman, son zamanlarda Akçakale köyü üzerinde birtakım siyasi ve idari çalışmalar sürdürüldüğünü öğrendiklerini, bu çalışmaların gerek köy halkı gerekse de köy muhtarı olarak kendisinin bilgisi alınmadan başlatılmış olduğunu belirterek, bu durumu ‘abesle iştigal’ olarak değerlendirdi.
Bir zamanlar ‘Yeşil Gümüşhane’ anılan Gümüşhane’nin halinin ortada olduğunu, her tarafının bina ve kooperatiflerle doldurulduğunu ve Akçakale köyünün de bu rant kavgasının içerisine çekilmek istendiğini öne süren Şişman, köy halkı olarak bütün bu durumların karşısında olduklarını deklare etti.
Kent merkezinde daha önce siyasi ve idari amaçlar uğruna Belediye sınırlarına dahil edilen Canca ve Kızılköy Mahallelerinin durumunun ortada olduğuna vurgu yapan Şişman, “Bu mahallelerimiz Belediye sınırına alındıkları günden bu yana en ufak bir yatırım almadıkları gibi, köy olmamaları nedeniyle İl Özel İdaresinden alacakları desteklerden de mahrum kalmışlardır. Bu köylerin yanında merkez mahallelerin durumu da çok iç açıcı olmadığı kamuoyunca gözlemlenmektedir. Hal böyle iken biz Akçakale köyü sakinleri olarak diyoruz ki; hali hazırda tek bir caddesi bulunan bir Belediyenin bu caddeyi bile olması gerektiği düzeye çıkaramamışken, köyümüze gözlerini dikmiş olmalarına anlam veremiyoruz. Önce şehri imar edin, sonra köyümüze talip olun.” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de "3. Kitap Fuarı" kapılarını açtı Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mardin Mardin’de 3. Kitap Fuarı düzenlendi Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.