YEREL HABERLER - 16 Kasım 2013 Cumartesi 13:56

Cumhurbaşkanı Gül Gümüşhane’de Halka Seslendi

A
A
A
Cumhurbaşkanı Gül Gümüşhane’de Halka Seslendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane temasları kapsamında Atatürk Caddesi'nde halka seslendi.
Valilik ziyaretinin ardından yoğun sevgi gösterileri arasında Atatürk Caddesinde ki parkın balkonundan Gümüşhanelilere seslenen Abdullah Gül, huzur, kardeşlik, muhabbet ve dayanışmanın olduğu her yerde ilerleme ve gelişmenin olacağını söyledi.
Türkiye’nin her tarafının birbirinden kıymetli, her bir yerinin hepimize ait olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Türkiye’nin büyüklüğü ve güçlülüğü ile güzelliği ile hepimiz gurur duyarız. Halkımız fedakardır, cefakardır, devletine, milletine gönülden bağlıdır. Halkımızın, vatandaşlarımızın, onların arzuları, onlara hizmet etmek bir ibadettir. Görüyorum ki çok güzel hizmetler yapılıyor. Dağların devrilip tüneller açıldığını, bölünmüş yollar yapıldığını, eksikliklerin adım adım giderildiğini görmekten büyük bir gurur duyuyorum” dedi.
Memleketin kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Gül, “Nerede huzur olursa, nerede istikrar olursa, nerede kardeşlik, muhabbet, dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, o beldede ilerleme olur, gelişme olur, problemleri halledilir. Çok şükür ki son yıllarda memleketimizdeki istikrar ve huzur, Türkiye’nin daha hızlı büyük adımlar atmasına fırsat vermektedir. Birçok önemli meseleler, sorunlar konuşularak bu ülkede çözülüyor. Şimdi esas işimiz memleketimizi çok daha hızlı kalkındırmak, vatandaşlarımızın hayat standartlarını çok daha yükseltmek. Çocuklarımızın geleceğini çok daha güzel bir şekilde hazırlamaktır. Bunun için başta eğitim ve sağlık olmak üzere bütün bunlar devletimizin en önem verdiği konulardır. Sizlerde görüyorsunuzdur; geçen yıllarla bu yılları karşılaştırdığımızda herşeyin daha iyiye gittiğini, eksikliklerin giderek tamamlandığını, çirkinliklerin gidip, güzelliklerin geldiğini eminim ki görüyorsunuzdur” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÇOK DAHA PARLAK”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşlardan Türkiye’nin geleceğinin çok daha parlak olduğuna emin olmalarını isteyerek, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın geleceği çok daha parlaktır. Nasıl babalarımızdan, dedelerimizden çok daha iyi şartlar altında yaşıyorsak, daha iyi yollardan gidip geliyorsak, daha iyi hastaneler, daha iyi okullar, daha iyi evlerde oturuyorsak çocuklarımızda bizden daha iyi olacaktır. İşte bunun için hep beraber gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Sizler huzur içinde oldukça, birbirinize olan sevginizi, muhabbetinizi muhafaza ettikçe inanınki herşey çok daha güzel olacaktır. “
Gümüşhane’nin gümüş gibi parlayan bir şehir olduğunu, ziyaretlerin ardından yapılması gerekenleri öğrenip onların talimatlarını vereceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Burası alimler, fadıllar yetiştirmiş, değerli devlet adamları, siyasetçiler yetiştirmiş, toprağının altı da zengin, üstü de güzel bir ilimiz. Gümüşhane ilimiz topraklarının zenginliği tarihten beri maruftur. Tarihten beri burada altın, gümüş madenleri olduğu bilinir ve bunlar hep çıkarılır. Bütün bunlar çok daha modern, çok daha çevreyi, çok daha sizleri düşünerek yapıldığı için zenginlikler artık paylaşılmaya başlanmaktadır. Gümüşhane’nin giderek daha da gelişeceğini, hatta nüfusunun da daha da artacağını, insanların gelip buraya yerleşeceğini görüyor gibiyim. Nüfusumuz artık artmaya başladı. Eskiden hep eksilirdi. Bunlar hep güzel haberler. Demek ki güzel şeyler oluyor ve insanlar takdir ediyor ve onun için geliyorlar” şeklinde konuştu.
BELEDİYE ZİYARETİ
Daha sonra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, kapıda Belediye Mehter Takımı ve halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı’dan brifing aldıktan sonra yaptığı açıklama bir şehrin yaşanılır olmasının Belediye hizmetleri ile ilgili olduğunu söyledi.
Özellikle imar konusunda dikkatli olunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, “İmar faaliyetlerine ne kadar önem verir, tarihi binaları ne kadar korursanız o kadar şehrinizin güzelliğini muhafaza edersiniz. Eski Gümüşhane fotoğraflarını da gördük. Şehirleri beton yığını haline getiriyoruz sonrada şehir çirkinleşiyor” uyarısında bulundu.
Belediye’den çıkışında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Gümüşhane’nin yöresel ürünleri olan pestil ve köme standını gezen Cumhurbaşkanı Gül, burada kendi eliyle kestiği pestil ve kömeleri gazetecilere ikram etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyon Galatasaray üstü açık otobüsle şehir turu attı Galatasaraylı futbolcular ve teknik ekip, şampiyonluk kutlamalarına şehirde üstü açık otobüsle tur atarak başladı. Trendyol Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ın, RAMS Park’ta düzenleyeceği ’Dört Dörtlük Gece’ şampiyonluk kutlamaları, Galatasaray Lisesi’nden başladı. Sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik ekip, ilk olarak lisede toplandı ve daha sonra kendilerini bekleyen üst açık otobüse geçti. Otobüsle şehir turu atan sarı-kırmızılılara, taraftar yoğun ilgi gösterdi. Futbolcular da yol kenarlarında yoğun kalabalıklar oluşturan taraftarlara el sallayarak karşılık verdi. Yaklaşık 3 saat süren şehir turunda liseden çıktıktan sonra Mecidiyeköy’e geçen kafile, Levent’ten ilerleyip stadyuma ulaştı. Simitçiden Torreira’ya simit Şehir turu sırasında ilginç anlar da oldu. Bazı Fenerbahçeli taraftarlar da Galatasaray otobüsü izlemek için sarı-kırmızılı taraftarların arasında yer aldı. Yol kenarında bekleyen bir simitçi de Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira’ya simit gönderdi. Otobüste bulunan Torreira’nın simidi alıp yemesi eğlenceli bir an oldu. Mauro Icardi için pankart Galatasaraylı futbolculardan Lucas Torreira ve Yunus Akgün, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi için pankart açtı. Torreira ve Yunus’un Icardi için açtığı pankartta ’Gitme Mauro’ yazıldı. Avrupa kupaları hedef gösterildi Öte yandan Galatasaraylı futbolcular, otobüsün önüne Avrupa kupalarını hedef gösteren bayrak astı. Sarı-kırmızılı bayrakta ’Yetmez bize bu kupa, hedef artık Avrupa’ yazı yer aldı.
Muş Muş Devlet Hastanesi’nde "Vefa Masası" kuruldu Muş Devlet Hastanesi’nde şehit aileleri, gaziler, engelli bireyler ve 65 yaş üstü vatandaşların hastane işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla "Vefa Masası" hizmete açıldı. Muş Vatan Kahramanları Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri sonucu, Muş İl Sağlık Müdürlüğü ile Muş Devlet Hastanesi Başhekimliği iş birliğinde kurulan "Vefa Masası", vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını hedefliyor. Uygulama kapsamında hastane içerisindeki işlemlerde destek sağlanacak, yaşanan sorunların çözümü için rehberlik hizmeti verilecek. Açılış programında konuşan Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Engelliler Haftası kapsamında hayata geçirilen uygulamanın önemli bir sosyal destek hizmeti olduğunu belirtti. Ömür, engelli bireyler, şehit aileleri, gaziler ve yaşlı vatandaşların hastaneye girişlerinden çıkışlarına kadar her aşamada destekleneceğini ifade ederek, devletin tüm vatandaşlara eşit sağlık hizmeti sunma sorumluluğu bulunduğunu söyledi. Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise kentte uzun süredir hissedilen önemli bir eksikliğin giderildiğini belirterek, engelli bireylerin yaşadığı sorunları doğrudan iletebileceği bir birimin kurulmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Korkmaz, uygulamanın engelli vatandaşların yanı sıra şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının çözümüne de katkı sağlayacağını dile getirdi. Muş Vatan Kahramanları Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Olcan da yapılan görüşmeler sonucunda projenin hayata geçirildiğini belirterek, destek veren Muş İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yönetimine teşekkür etti. Olcan, "Vefa Masası"nın şehit aileleri, gaziler ve engelli bireyler için önemli bir hizmet olacağını ifade etti. Programa Muş Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Uzm. Dr. Ayşe Rümeysa Doğruyol, Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yalçın Güzel, şehit ve gazi yakınları, gaziler, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.