YEREL HABERLER - 05 Şubat 2014 Çarşamba 10:06

Gümüşhane’nin Yüzde 1’i Faal Yüzde 7’si Lisanslı Sporcu

A
A
A
Gümüşhane’nin Yüzde 1’i Faal Yüzde 7’si Lisanslı Sporcu

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, il genelinde 9 bin 298 lisanslı sporcu bulunduğunu ve bin 235 kişinin de faal sporcu olduğunu söyledi.
Gümüşhane'nin sporcu ve kulüp sayılarıyla ilgili istatistiki bilgileri paylaşan Aslan, son yıllarda artan spor tesislerine paralel sporcu sayısında da bir artış olduğunu belirterek, sporu her kesime ulaştırmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini kaydetti.
Sağlıklı yaşam ve sağlıklı nesiller için mutlak suretle her insanın spor yapması gerektiğini kaydeden Aslan, her ilçeye spor salonu kazandırmanın yanısıra il merkezine de yüzme havuzu inşaatını başlattıklarını hatırlattı.
Gümüşhane’de ki 9 bin 298 lisanslı sporcunun 6 bin 502'sinin erkek, 2 bin 796'sının kadın olduğunu belirten Aslan, bin 235 faal sporcunun ise 874'ünün erkek, 361'inin kadın olduğunu dile getirdi.
En fazla lisanslı sporcunun 973 kişi ile Herkes İçin Spor branşında, 930 kişi ile voleybol branşında ve 779 kişiyle vücut geliştirme ve fitness branşında olduğunu kaydeden Aslan, faal sporcularda ise en fazla 218 sporcuyla hentbolde, 167 sporcuyla voleybolda ve 140 sporcuyla satrançta olduğunu söyledi.
İzcilik, halter, hokey, yüzme gibi 29 branşta faal sporcunun olmadığı Gümüşhane'de en az lisanslı sporcu sayısının ise briç, oryantiring ve bisiklet branşlarında olduğunu dile getiren Aslan, en fazla faal kadın sporcunun voleybol branşında, en fazla lisanslı kadın sporcunun ise halk oyunları branşında, en fazla erkek faal sporcunun hentbol, en fazla lisanslı erkek sporcunun ise voleybol branşında olduğunu ifade etti.
Gümüşhane'nin 2013 yılındaki nüfusunun 141 bin 412 olduğunu hatırlatan Aslan, buna göre toplam nüfusun yüzde 1'inin faal sporcu, yüzde 7'sinin lisanslı sporcu olduğunu belirterek, toplam erkek nüfusunun yüzde 9'u ve toplam kadın nüfusunun yüzde 4'ünün lisanslı sporcu olduğu bilgisini verdi.
Aslan, Gümüşhane’de 2013 yılında il genelinde 30 olan kulüp sayısının 2014 yılının ilk ayında 31'e yükseldiğini de sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kahkaha Hatay’daki çocuklar için yükseldi Kalbim Seninle Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Kaan Sekban stand up gösterisi, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanatın gücünü sosyal faydayla buluşturan gecede, izleyiciler kahkaha dolu anlar yaşarken aynı zamanda Hatay’ın Defne ilçesinde hayata geçirilecek "Kalbim Seninle Gündüz Bakımevi" projesine de destek verdi. Kurumsal hayatın absürtlüklerinden sosyal medya davranışlarına uzanan anlatımı ve yüksek enerjisiyle sahne alan Kaan Sekban, salonu dolduran konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinlikten elde edilen tüm gelir ise deprem bölgesinde çocukların güvenli ve sıcak bir eğitim ortamına kavuşması amacıyla sürdürülen gündüz bakımevi projesine aktarılacak. 6 Şubat depremlerinin ardından bir hareket olarak başlayan ve bugün 23 gönüllü kadınla çalışmalarını sürdüren Kalbim Seninle Yardımlaşma Derneği, Hatay’da kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. Eğitim ve çocuk odaklı çalışmalar yürüten dernek, bugüne kadar binlerce çocuğa ulaşırken, haziran ayında açılacak oyun parkının ardından şimdi de bölgeye kalıcı bir gündüz bakımevi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geceye Bursa iş, sanat, siyaset ve sivil toplum dünyasından birçok isim katılım sağladı. Gecede konuşma yapan Kalbim Seninle Yardımlaşma Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sebla Pamir Güler, "Bu gece sadece birlikte gülmedik. Aynı zamanda Hatay’daki çocuklarımızın geleceğine umut olacak bir projeye hep birlikte destek verdik. Yanımızda olan, bu harekete katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. 2 senelik genç bir dernek olarak bu kadar büyük ve anlamlı bir projeyi hayata geçirecek olmanın çok büyük heyecanını yaşıyoruz" dedi. Kalbim Seninle Yardımlaşma Derneği, Hatay’da hayata geçirilecek gündüz bakımevi projesi için destek çalışmalarını önümüzdeki süreçte de sürdürürken; çocukların güvenli, umut dolu ve eşit bir geleceğe ulaşabilmesi adına kalıcı sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam edecek.
Karabük Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek" Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, parklara zarar verenlere sert tepki göstererek, kamu malına zarar veren kişilerin belediyenin sunduğu hizmetlerden yararlanmasının engellenebileceğini söyledi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son dönemde çocuk parkları ve sosyal alanlarda meydana gelen tahribatlara dikkat çeken Çetinkaya, kamu malına zarar verilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Parklara güvenlik kameraları yerleştirileceğini ve denetimlerin artırılacağını ifade eden Çetinkaya, "Bu şehre kimse ’saldım çayıra Mevlam kayıra’ anlayışıyla zarar veremez. Parklarımızı yakan, salıncakları kıran, masaları tahrip edenlere asla göz yummayacağız. Kameralarla hepsini tek tek tespit edeceğiz" dedi. "Bu tarz tipleri Karabük’te istemiyoruz" Kamu malına zarar verenlere yönelik ağır yaptırımlar uygulanacağını vurgulayan Çetinkaya, "Kendi evladım olsun, kendi babamın oğlu olsun; o salıncağın zinciri kıranı yamultacağım. Devlet düşmanlığı bu. Yani bugün sen koskoca masayı yakmak için yarım saat uğraşıyorsun ya, utanmasa soba kurup yakacak yani. Zoruma gidiyor. Beş kuruş para bulacağım diye kapı kapı gez, çocuğun yüzünü unut, gece 1’lerde uykusuz, araba içinde uyuyup gel, şuraya bir park yap. Gelsin parkı yaksın. Bu tarz tipleri Karabük’te istemiyoruz kardeşim. Yakalarsam suyun elektriğini keserim, sosyal tesislere girişlerini yasaklarım, otobüse binişlerini yasaklarım. Parka, devlet malına zarar verenin otobüslere sokmam, suyunu keserim, belediyede ne kadar imkanı varsa engellerim. Şuradaki iki güzel çocuk mutlu olacak. Sen de keyifle kendini ispat edeceksin. Salıncağı tekmele, masayı yık, yak. Hayır efendim, buna müsaade edemeyiz. Devlet malına zarar verene kesinlikle tahammül etmeyeceğiz" dedi. Öte yandan Çetinkaya, 65 yaş altı emeklilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasına ilişkin uygulamanın, İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda sona ereceğini belirterek, bu kesimin mağdur olmaması için belediye meclisinde indirimli tarife düzenlemesi yapılacağını kaydetti.